Gjør suksess med app for venninner

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 11.10-2018
  • Oppdatert: 14.10-2018
Når man matcher med en potensiell venninne, kan man begynne og sende meldinger. Foto: Hey! Vina

Hey! VINA er en av appene der man kan sveipe seg til nye venninner. 

Appen ble grunnlagt av Olivia June (32) i 2016, og fungerer på samme måte som datingappen Tinder. Hun grunnla appen sammen med venninnen Jen Aphramian (33) etter hun flyttet til San Fransisco og slet med å finne nye venninner.

Og de to gründerne traff tydeligvis en nerve. Ifølge VG var appen så populær da den ble lansert at kapasiteten ble sprengt. Olivia June forteller til Startsiden at appen også har gjort stor suksess her til lands.

–Vi deler ikke eksakte medlemstall, men Norge er et av de landene med flest brukere utenfor USA, sier hun.

Les også:  Her kan du finne din neste turvenn

Kun for kvinner

/

Hey! VINA er en app kun beregnet for kvinner, men i ettertid har det også blitt lansert apper som Skout og Frim hvor begge kjønn kan finne seg nye venner.

På alle disse appene kan det se ut som det er et flertall av unge brukere, men June insisterer på at Hey! VINA er for alle.

– Vi har mange medlemmer i 20 og 30-årene, men man kan bruke filtreringsfunksjonen på appen for å finne en person i den aldersgruppen man foretrekker. Vi liker også å oppfordre til vennskap på tvers av generasjoner, og fremhever hvor folk er hen i livet istedenfor alder, sier hun.

Slik funker det

Så hvordan funker egentlig appen?

Når du laster ned appen og registrerer deg, blir du bedt om å laste opp et bilde, skrive noen ord om deg selv og ta noen quizer som skal beskrive deg.

Så er det bare å sette i gang å sveipe deg frem til du finner venninnen i ditt liv. Hvis dere begge sveiper til høyre, kan dere begynne å sende meldinger og eventuelt avtale en «date».

Mange kvier seg kanskje for å innrømme at de har lyst på flere venner. Det mener June at man ikke har grunn til. 

– Statistisk sett er det sjeldnere å være fornøyd med vennskapene sine enn å være på utkikk etter flere venner. «Shine»-teorien (les mer her) forteller oss at vi blir som de fem menneskene vi er mest sammen med, så det gir mening å være bevisst på å prøve å finne menneskene som får frem det beste i deg. Hey! VINA hjelper folk med å få det til å skje, sier hun. 

Les også:  Undersøkelse: Dette ser nordmenn etter i en partner

DEL

FØLG OSS