Gwyneth Paltrow får kjeft av datteren: – Ikke legg ut bilder uten min tillatelse

Marte Pritzlaff Njerve

  • Publisert: 27.03-2019
  • Oppdatert: 09.10-2019
Jack Plunkett/Invision/AP

Skuespilleren delte et bilde på Instagram uten datterens tillatelse. 

Sammen med eksmannen og Coldplay-vokalist Chris Martin har Gwyneth Paltrow to barn, datteren Apple (14) og sønnen Moses (12), og selv om paret gikk fra hverandre i 2014 har de fortsatt god kontakt. 

– Dette har vi snakket om

Les også: 15 kjendisbarn som er prikk like sine berømte foreldre 15 kjendisbarn som er prikk like sine berømte foreldre

Paltrow har tidligere delt bilder av begge barna med sine 5,3 millioner følgere på Instagram, men da har hun nok spurt barna om lov først. For da hun for noen dager siden postet et bilde av seg og datteren i en skiheis, fikk hun kjeft av Apple i kommentarfeltet, ifølge The Telegraph.

– Mamma, dette har vi snakket om. Du kan ikke poste bilder uten min tillatelse, skrev Apple Martin i kommentarfeltet, ifølge avisen.

Kommentaren er senere slettet, men diskusjonen ruller fortsatt under bildet.

Se dette innlegget på Instagram

🍎⛷❤️

Et innlegg delt av Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Paltrow svarte datteren med at man ikke engang kunne se Apples ansikt på grunn av de store skibrillene, skriver The Telegraph, men flere følgere har kommentert at det ikke er god nok grunn til å legge uten et bilde uten tillatelse.

Les også:  Coldplay-vokalist skaffet besøksforbud mot kvinnelig stalker

Spør før du deler

Les også: Det danske kongehuset deler nye bilder av prins Vincent og prinsesse Josephine Det danske kongehuset deler nye bilder av prins Vincent og prinsesse Josephine

Her hjemme raste debatten i fjor sommer da den tidligere fotballspilleren Mads Hansen kritiserte en av Norges mest kjente bloggere, Anna Rasmussen, for å eksponere barna på blogg og i sosiale medier. Både Redd Barna og Datatilsynet ytret sin bekymring til VG da avisen omtalte debatten.

– Et søtt strandbilde, et nakent barn med solhatt. Man må være bevisst på at det kan brukes i andre sammenhenger enn man ønsker selv, eller at det havner på avveie, sa kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet, Janne Stang Dahl, til VG og oppfordret foreldre til å tenke seg om før man publiserer bilder av barna. 

I FNs barnekonvensjon står det at barn har «rett til å si sin mening i alt som vedrører dem» og «barnet skal ikke utsettes for tilfeldig eller ulovlig innblanding i sitt privatliv». Datatilsynet skriver at det er viktig å ikke publisere for mange eller krenkende bilder av barn, og å alltid spørre barn som selv kan ta avgjørelser, om det er greit å dele bilder av dem. 

Les også:  Ny undersøkelse: Barn bruker mer tid på mobilen enn å leke utendørs

DEL

FØLG OSS