Ny undersøkelse: Barn bruker mer tid på mobilen enn å leke utendørs

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 08.11-2018
  • Oppdatert: 08.11-2018
Stadig yngre barn får sin egen mobil eller nettbrett.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Samtidig svarte over halvparten av foreldrene deres at de satt et dårlig eksempel overfor barna.

Det blir vanligere og vanligere at barn bruker mobiler og nettbrett, og selv om man kan lære mye på nettet, er det lett å bli avhengig.

En undersøkelse utført av antivirusselskapet Norton, viser at europeiske barn bruker to og en halv time på mobilen om dagen – noe som er en halvtime mer enn de bruker på å leke utendørs. Det melder nyhetsbyrået AFP Relaxnews.

Les også: Sjekk hvor avhengig du er av mobilen

Når det er sagt, er foreldrene i undersøkelsen klar over hvilke «bivirkninger» overdreven mobilbruk kan gi.

Er klar over konsekvensene

58 prosent svarer at de er redd for at bruk av smarttelefoner og nettbrett skal gå ut over nattesøvnen, og 44 prosent bekymrer seg for at barna skal få dårligere sosiale forhold.

Les også: – Barn drukner mens foreldrene ser på mobilen

Samtidig har kanskje ikke foreldrene i undersøkelsen så mye de skulle ha sagt – 61 prosent av dem oppgir at de selv er dårlige forbilder når det kommer til bruk av mobil og nettbrett.

Betydelig økning

Norske barn henger heller ikke etter når det kommer til teknologi. Årets undersøkelse om barn og medier fra Medietilsynet viser at andelen ni- til elleveåringer med egen smarttelefon har økt fra 67 prosent til 87 prosent på bare noen år.

Les også: Franske skolebarn må klare seg uten mobil

Samtidig viste en annen undersøkelse at hele seks av ti foreldre har sjekket mobilen til barna uten at barna har visst det. 

DEL

FØLG OSS