– Jeg er blitt diskriminert hele livet fordi jeg er kvinne, nå diskrimineres jeg for alderen

NTB

  • Publisert: 20.06-2019
  • Oppdatert: 20.06-2019
Madonna fotografert i Malawi, landet hun har adoptert fire barn fra, ifjor sommer. Da feiret hun ettårsjubileet for barnesykehuset hun grunnla der. Foto: AP

Madonna har alltid kjempet for andre, sier hun i et stort intervju med NME – der hun medgir at «dersom du ytrer din mening i en tid som denne, må du være forberedt på juling».

Popikonet sier til NME at det å være berømt har sine pluss- og minussider.

– Det flotte med å være kjent er at du har en stemme, at du kan spre budskap og kjempe for folk som ikke selv kan ta kampen, og dele velstanden din med dem som trenger hjelp.

Allerede på 1980-tallet stilte hun opp for LHBT-miljøet i New York, som da ble herjet av AIDS. Madonna mistet to nære venner til sykdommen.

Les også: Madonna langer ut etter intervju med New York Times 

– Jeg ble rasende da jeg så hvordan mennesker ble behandlet. Jeg kom til LHBT-miljøet og la armene rundt dem. Da alle andre løp vekk, løp jeg mot dem, sier hun til musikknettstedet.

Engasjementet førte til at det gikk rykter i sladrepressen om at Madonna var hivsmittet. Det var en tøff tid, som hun sier såret henne dypt og fikk henne til å reflektere over hvordan hun ville blitt behandlet om det var sant.

Intervjuet er et av flere bredt anlagte hun gir i anledning albumet «Madame X», der hun også synger ut i politiske tekster – som enkelte anmeldere sliter med å svelge.

På sangen «Killers Who Are Partying» synger hun for eksempel om å identifisere seg med forfulgte minoriteter eller religioner. Når NME spør hvordan hun som hvit og steinrik kan hevde å gjenkjenne seg i dem, lyder svaret:

Les også: Madonna mener mobiltelefoner ødela forholdet til barna

– Jeg er et menneske. De er mennesker. Og jeg har alltid kjempet for marginaliserte menneskers rettigheter. Jeg føler at jeg er blitt diskriminert mot hele livet fordi jeg er kvinne, og nå diskrimineres jeg på grunn av alderen. Det er en sang om å forene sjelen til alle mennesker. Og jeg har rett til å si hvordan jeg ønsker å gjøre det.

Tilbakeblikk: Her var Madonna i Oslo: 

DEL

FØLG OSS