Meghan Markle kritisert for magasinbidrag

Andrine Davidsen

  • Publisert: 30.07-2019
  • Oppdatert: 30.07-2019
Daniel Leal-olivasAFP

Hertuginnen av Sussex får sterk kritikk blant annet for  å ikke inkludere Dronning Elizabeth på listen over «kvinner hun beundrer» i britiske Vogue.

I juni ble det kjent at Meghan Markle (37) skulle være britiske Vogues første gjesteredaktør.
Halvannen måned senere ble nyheten bekreftet av Buckingham Palace. Nyheten ble publisert på hertugen og hertuginnen av Sussex sin offisielle Instagram-konto.
– Vi er stolte av å annonsere at hennes kongelige høyhet, Hertuginnen av Sussex, er gjesteredaktør i septemberutgaven av britiske Voge, skrev de på Instagram, sammen med et bilde av forsiden.

Ingen kongelige

Kvinnene som inkluderes i utgaven «Force for change» er blant andre de amerikanske skuespillerne som Laverne Cox (47), Jane Fonda (81) og Salma Hayek Pinault (52), statsminister i New Zealand, Jacinda Ardern (39), miljøaktivisten Greta Thunberg (16) og ballettdanseren Francesca Hayward (27).
Publikum, journalister og politikere reagerer på at Dronning Elizabeth (93) og prinsesse Diana ikke er på listen over 15 kvinnene hun beundrer i septemberutgaven av Vogue, ifølge Daily Mail.
I tillegg har hertuginnen blitt kritisert for å ha blandet inn politikk. Noe som ikke blir sett på som positivt nå som hun er medlem av kongefamilien.
– Ikke bare må kongelige holde seg utenfor politikken, det må også synes at de holder seg utenfor politikken, sier politikeren Ann Widdecombe til The Sun.

Anklaget for kopiering

Hertuginnen får også kritikk for å ha kopiert flere elementer fra boken «The Game Changers» fra 2016, som hun også var bidragsyter til, ifølge MinMote.no.

Den ene forfatteren bak boken, Samantha Brett, forteller til Daily Mail at hun ble sjokkert da hun så Meghans Vogue-cover for første gang.

– Det er selvfølgelig veldig smigrende, for hun likte tydeligvis konseptet vårt, sier Brett og legger til:

– Jeg elsker Meghan og jeg er en stor fan, men hvis det folk forteller oss er sant, så er det veldig skuffende.

DEL

FØLG OSS