Dette jobbet de med før de ble kongelige

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 06.09-2019
  • Oppdatert: 06.09-2019
Sveriges prinsesse Sofia, kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Mary hadde flere «vanlige» jobber før de ble kongelige. Foto: Montasje/Scanpix

Servitør, glamourmodell og reporter – se hva de kongelige jobbet med før de giftet seg inn i kongefamilien.

Da hertuginne Meghan forlovet seg med prins Harry i 2017 ble livet hennes snudd på hodet. Hun måtte slutte i jobben som skuespiller, legge ned bloggen og forberede seg på et liv som kongelig.

Nå kan det se ut som hun aldri har gjort noe annet enn kongelige oppdrag hele sitt liv, men akkurat som de fleste andre, har også Meghan hatt flere «normale» jobber i sitt liv.

Les også: Hit drar de kongelige på ferie

Her har vi funnet ut hva kongelige som hertuginne Meghan og kronprinsesse Mette-Marit gjorde før de ble kongelige. Les mer nedenfor!

Kronprinsesse Mette-Marit

I 1996 jobbet Mette-Marit på utestedet Beach Club på Aker Brygge i Oslo for å få råd til å studere, ifølge Dagbladet.

Senere begynte hun å studere sosialantropologi på Blindern, og i 1999 møtte hun kronprins Haakon på Quart-festivalen i Kristiansand. Året etter offentliggjorde de forholdet.

Flere år etter hun ble kongelig, i 2008, begynte hun på deltidsstudier ved Handelshøyskolen BI i Oslo.

(Saken fortsetter under) 

/

Prinsesse Sofia

Svenske prinsesse Sofia giftet seg med prins Carl Phillip giftet seg i 2015. Da hadde de allerede vært sammen i fem år, men det var uansett ikke lett for Sofia å bli godtatt av folket.

Før hun ble kongelig, var hun nemlig med i den svenske versjonen av «Paradise Hotel», noe mange ikke mente passet seg for en kommende prinsesse.

Hun hadde også jobbet som glamourmodell, og i 2004 ble hun kåret til «Miss Slitz» av et svensk manneblad, ifølge Se og Hør.

I et intervju med SVT i fjor, fortalte hun at hun ikke visste om hun kom til å klare livet som kongelig.

– Jeg synes det har vært svært vanskelig. For et par år siden visste jeg ikke om jeg kunne klare det fordi alt er så offentlig, sa hun i intervjuet.

Prins Daniel

Livet forandret seg dramatisk for svenske prins Daniel da han giftet seg med kronprinsesse Victoria i 2010.

Ifølge Aftenposten vokste han opp i et helt vanlig nabolag i Ockelbo 20 mil fra Stockholm. Etter millitæret studerte han idrettspedagogikk ved Lillsveds folkehøyskole.

I 1996 flyttet han til Stockholm og ble personlig trener ved treningssenteret Master Training. Det var her han møtte kronprinsessen, ifølge Se og Hør.

(Saken fortsetter under) 

/

Kronprinsesse Mary

Danmarks kronprinsesse vokste opp i Australia, og møtte kronprins Frederik på en bar i Sydney. Hun studerte handel og jus ved University of Tasmania, og etter utdanningen fikk hun jobb hos reklamebyrået Young and Rubicam i Sydney, ifølge kongehusets nettsider.

Den danske kronprinsessen har bodd mange forskjellige steder i sitt liv. I 2002 flyttet hun til Paris og underviste i engelsk på en språkskole.

Senere flyttet hun til Danmark, og fikk jobb som prosjektkonsulent hos Microsoft. I 2003 forlovet hun seg med kronprinsen.

Hertuginne Kate

Den britiske hertuginnen møtte prins William på universitetet i St.Andrews i 2001. Etter hun var ferdig med å studere, begynte hun å jobbe i familiebedriften «Party Pieces», som selger festeffekter på nett.

Senere fikk hun seg jobb som innkjøper for det britiske merket Jigsaw. Hun sluttet i 2007, noe som fikk mange til å mistenke at prins William kom til å fri til henne.

(Saken fortsetter under) 

/

Hertuginne Meghan

Meghan Markle var et kjent ansikt for mange i flere år før hun møtte prins Harry. Hun er mest kjent for å ha spilt rollen som Rachel Zane i advokatdramaet «Suits», men før dette spilte hun også i noen mindre TV-roller.

Hun dukket blant annet opp i serier som «General Hospital» og «CSI NY». Mens hun gikk på auditions for å få filmroller, jobbet hun med kalligrafi, og skrev blant annet invitasjonene til bryllupet til artisten Robin Thicke og Paula Patton, ifølge Esquire.

Hun jobbet også som en av koffertdamene» i konkurranseprogrammet «Deal or No Deal».

Dronning Letizia

Spanske dronning Letizia studerte journalistikk ved universitetet i Madrid, og tok senere en mastergrad i audiovisuell journalistikk, ifølge Insider. Etter dette gjorde hun suksess som journalist og reporter.

Hun har blant annet jobbet for ABC, Bloomberg TV og nyhetsbyrået EFE. Hun jobbet også som reporter for CNN

Les også: Kongelige forhold som skapte skandale

DEL

FØLG OSS