Hit drar de kongelige på ferie

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 14.06-2019
  • Oppdatert: 11.07-2019
Vår egen kongefamilie Fra venstre: Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, Marius Høiby, prins Sverre Magnus og dronning Sonja ved sommerhuset på Tjøme i 2006. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX POOL

Se de idylliske feriestedene de europeiske kongefamiliene sverger til

Denne saken har blitt publisert før, men er lagt ut igjen til glede for nye lesere.

Nå er sommerferien her for mange av oss, og i den anledning har vi funnet ut hvor de mest kjente kongelige familiene pleier å dra på ferie.

Den norske kongefamilien

Vår egen kongefamilie pleier å samles på sin private hytte i sommerferien. Hytta stod ferdig i 1993, og ligger på en odde på Tjøme.

Dronningen har bursdag 4.juli, og derfor har familien flere ganger feiret bursdagen hennes i den moderne hytta.

Inntil i år, eide de også en enorm eiendom på Hankø som kronprins Olav kjøpte i 1947. Prinsesse Märtha Louise overtok sommerparadiset i 2001, men i år avslørte eiendomsmegler Torbjørn Ek til Finansavisen at eiendommen skulle selges.

Les også: Lundteigen refser prinsesse Märtha: – Upassende

Det idylliske huset på Hankø består blant annet av flere stuer og åtte soverom.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit pleier også å dra på ferie til Sørlandet om sommeren. I fjor kjøpte de halvparten av en hytte i Søgne, og nå disponerer de tre feriesteder på Sørlandet, ifølge Aftenposten.

(Saken fortsetter under) 

/

Den svenske kongefamilien

På sommeren pleier hele den svenske kongefamilien å samles på Solliden slott på Öland. Det var dronning Victoria som først flyttet inn i slottet i 1906, men nå er det kong Carl Gustaf som eier det.

Siden prinsesse Victoria har bursdag 14. juli har familien også flere ganger feiret bursdagen hennes på slottet.

Familien har også en forkjærlighet for den franske riviera. De eier en stor villa rett ved strandkanten i Sainte Maxime, som de stadig vekk drar til om sommeren, ifølge Svensk Dam.

Tidligere i år var imidlertid kongefamilien på ferie i Florida, hvor prinsesse Madeleine, Chris O’Neill og barna deres nå bor.

(Saken fortsetter under) 

/

Den danske kongefamilien

Dronning Margrethe og resten av den danske kongefamilien pleier å tilbringe deler av ferien på Gråsten slott på Sønderjylland.

Ifølge danske Se og Hør, har slottet fungert som feriehus siden 1935.

Det kan se ut som den yngste sønnen til dronning Margrethe, prins Joachim, kommer til å tilbringe mesteparten av ferien i Frankrike.

I slutten av mai fortalte nemlig det danske kongehuset at han og familien skulle flytte til Paris.

Den britiske kongefamilien

Hver sommer drar den britiske kongefamilien til det herskapelige slottet Balmoral Castle i Aberdeenshire i Skottland.

Eiendommen ble først kjøpt av prins Albert og dronning Victoria i 1852, og nå er det dronning Elizabeth som eier det.

I sommerferien pleier alle de kongelige parene å besøke dronningen i det vakre slottet, og nå som prins Harry og hertuginne Meghan har fått sitt første barn, kommer de antageligvis til å ta med seg lille Archie dit óg.

Les også: Dette er meningen bak det kongelige babynavnet

Meghan og Harry har tidligere også vært på ferie sammen i Botswana, ved Lake Como i Italia og i Nord-Norge.

Prins William og hertuginne Kate eier sitt eget landsted, Anmer Hall i Norfolk i England. Paret fikk eiendommen i gave av dronning Elizabeth da de giftet seg, ifølge Wikipedia.

(Saken fortsetter under)

 

/

Fyrstefamilien i Monaco

Ifølge TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland eier fyrst Albert og fyrstinne Charlene flere landsteder i Frankrike, hvor de tar med seg barna sine i ferier og helger.

Charlene er opprinnelig fra Cape Town, og tidligere i år tok hun med seg de to barna deres dit for første gang.

De to prinsessene Caroline og Stephanie har ofte blitt observert på den franske riviera på ferie, ifølge Nettavisen. Prinsesse Stephanie drar også ofte til Mauritius, og har tidligere beskrevet øya som «sitt andre hjem». 

Les også: Kongelige forhold som skapte skandale

DEL

FØLG OSS