Ole Einar Bjørndalen får uventet støtte av Arne Treholt

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 24.09-2019
  • Oppdatert: 24.09-2019

Arne Treholt gratulerer Ole Einar Bjørndalen med jobben som landslagssjef i Kina, og råder ham til å ignorere kritikken.

Nylig kom nyheten om at de tidligere skiskytterne Ole Einar Bjørndalen (45) og hans kone, Darja Domratsjeva (33) overtar som trenere for det kinesiske skiskytterlandslaget frem mot OL i Beijing i 2022.

Les også: Grynet Molvig savner sin døde eksmann

– Vi er glade å kunne informere om at vi har startet samarbeidet med Kinas skiskytterlag. Det er et ungt lag med høye ambisjoner og et stort utviklingspotensial. Vi vil nå starte med den daglige treningsprosessen og dele vår erfaring med laget, sier Bjørndalen i en pressemelding.

Avskjedsselskap

Amnesty International advarer paret mot å bli mot å bli brukt til å dekke over Kinas mørke sider, har NRK tidligere skrevet.

– Når han tar en sånn jobb er han en del av et storpolitisk spill. Kinas myndigheter skal bruke OL for å underholde en befolkning som har mye å kritisere dem for. Han bør være bevisst på om han blir brukt til å dekke over at Kina bryter menneskerettigheter til høyre og venstre, sa generalsekretær i Amnesty Norge, John Peder Egenæs til NRK.

Les også: Bjørndalens rørende hyllest til Halvard Hanevold

Nå får Bjørndalen og kona uventet støtte fra Arne Treholt (76). 

treholt

– Flott at Darja og du har sagt ja til å trene det kinesiske skiskytterlandslaget. De smålige reaksjonene som kommer fra Welhaven i VG og Amnesty International skal dere ta med stor ro. Dere er begge fine representanter for at idretten ikke kjenner landegrenser. Sikker på at dere også vil lykkes med å få kineserne opp på et anstendig skiskytternivå, skriver Treholt på Ole Einar Bjørndalen side på Facebook.

Treholt ble dømt til 20 år i fengsel for landssvik og spionasje i 1985. Han ble benådet i 1992 og har siden kjempet for sin uskyld.

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS