Bjørndalens rørende hyllest til Halvard Hanevold

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 04.09-2019
  • Oppdatert: 04.09-2019

- Du var en fantastisk person. Mine tanker går nå til Sandra, ungene dine og foreldrene dine, skriver skiskytterlegenden.

Tidligere lagkamerat Ole Einar Bjørndalen (45) er i sorg etter at han fikk sjokkbeskjeden om at vennen og tidligere lagkamerat Halvard Hanevold er død.

Les også: Prins Harry knust av sorg etter vennens død

– Halvard, jeg kommer til å huske deg for den tiden vi har hatt sammen og alle de fantastiske opplevelsene på arrangementer og treningsarenaer. Vi bodde lenge i Trondheim – nesten som naboer. Vi oppnådde vanvittig mange flotte prestasjoner sammen. Jeg er overbevist om at alle rundt oss vil huske deg som en fantastisk idrettsutøver, men det jeg husker aller best er vennskapet. Jeg kunne alltid stole på deg – i alle mulige situasjoner. Et ord var et ord, og du sto alltid bak det du hadde sagt og signert. Du var en fantastisk person. Mine tanker går nå til Sandra, ungene dine og foreldrene dine. Hvil i fred, sier Bjørndalen til TV 2.

Les også: William og Kate dropper prinsessetittelen på datteren

- Grunnpilaren i vårt team

På Instagram har Bjørndalen delt en rørende hyllest til sin nære venn og lagkamerat.

- Halvard var grunnpilaren i vårt team over så mange år. Fantastisk person og utøver med et stort hjerte og alltid godt humør. Hvil i fred, skriver han på på Instagram.

Halvard Hanevold tok til sammen tre OL-gull og fem VM-gull gjennom sin karriere. Det er bare Ole Einar Bjørndalen som er mer merittert blant norske skiskyttere. Hanevold kjempet i toppen gjennom store deler av 90-tallet, frem til han la opp i 2010. Da begynte han som skiskyting-ekspert på NRK.

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS