Thomas Markle avslører hvorfor han lekket privat brev fra datteren

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 08.10-2019
  • Oppdatert: 08.10-2019
Hertuginne Meghan og prins Harry i Johannesburg forrige uke. Foto: Dominic Lipinski/AP

I februar delte faren til hertuginnen et privat brev fra henne med pressen.  Nå forteller han hvorfor. 

Forholdet mellom hertuginne Meghan (38) og faren hennes Thomas Markle (75) begynte først å skjære seg da det kom frem at han hadde fått paparazzi-fotografer til å ta bilder som skulle sette ham i et bedre lys.

I februar i år ga han britiske Daily Mail tillatelse til å publisere et privat, håndskrevet brev fra datteren der hun forteller hvorfor hun er skuffet over han.

Les også: Hertuginne Meghans far langer ut mot datteren og prins Harry

I et nytt intervju med den samme avisen, hevder han at han aldri ville offentliggjort brevet hvis ikke en av venninnene til Meghan hadde nevnt det til bladet People først.

– Dypt sårende 

– Jeg bestemte meg for å offentliggjøre deler av brevet på grunn av artikkelen med Meghans venner i People Magazine. Jeg må forsvare meg. Jeg offentliggjorde bare deler av brevet fordi de andre delene var så smertefulle, sier han til Daily Mail.

Markle forteller at når han fikk brevet, håpet han at det var et forsøk på forsoning fra Meghans side. Istedenfor hadde hun skrevet at hun var såret og skuffet over han.

– Brevet var dypt sårende. Jeg ble så knust av det at jeg ikke orket å vise det til noen – og det ville jeg heller ikke gjort, hadde det ikke vært for artikkelen i People Magazine, sier han.

Kan møte faren i retten - for første gang siden 2015

I starten av måneden kom det frem at Meghan har saksøkt Daily Mail for å ha publisert brevet som var ment til faren hennes. 

Hvis saken blir tatt til retten, kan det bli første gang de møtes siden 2015, ifølge The Sun.

Gjennom en offentlig uttalelse, forsvarte prins Harry Meghans beslutning. Han henviste også til hvordan pressen jaget moren hans frem til hennes tragiske død i 1997.

Les også: Meghan om sitt nye liv: – De gjør det ikke lett

«Min største frykt er at historien skal gjenta seg (…) Jeg mistet moren min, og nå ser jeg at kona mi er offer for de samme mektige kreftene», skriver prinsen i uttalelsen.

DEL

FØLG OSS