Hillary Clinton forsvarer hertuginne Meghan

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.10-2019
  • Oppdatert: 15.10-2019
Hillary Clinton under et arrangement med Time Magazine tidligere i år. Foto: Don Emmert/AFP

Den tidligere presidentkandidaten tror hertuginnen er et offer for rasisme. 

I starten av oktober kom det frem at hertuginne Meghan (38) harsaksøkt britiske Mail on Sunday, og kort tid etterpå gikk prins Harry (35) hardt ut mot britiske medier.

I en offentlig uttalelse skrev han blant annet at enkelte medier har mobbet Meghan, og at det er helt uakseptabelt. Nylig viste også tidligere presidentkandidat og førstedame Hillary Clinton (71) sin støtte til den mye omtalte hertuginnen.

I et intervju med The Sunday Times, ble Hillary og datteren Chelsea Clinton (39) spurt om hva de syntes om at hertuginnen gikk til sak mot den britiske pressen.

Les også: Meghan Markle om sitt nye liv: – De gjør det ikke lett

– Jeg må si at jeg synes måten hun har blitt behandlet på er uforklarlig. Hvis forklaringen på dette er at hun er flerkulturell, så bør folk skamme seg, sier hun, og legger til at hun absolutt tror Meghans etnisitet har noe med saken å gjøre.

Chelsea Clinton er enig med moren sin. Hun mener at mennesker som tør å utfordre de etablerte rammene ofte får kritikk.

– Jeg kjenner henne ikke, men som en person som respekterer henne, er jeg så glad for at hun nekter å la seg tråkke på og fortsetter å gjøre arbeidet hun mener er viktig. Hun finner seg ikke i å bli mobbet, sier Chelsea.

Les også: Dette tjente hertuginne Meghan før hun ble kongelig

Hillary og Chelsea er ikke de eneste kjente personene som har vist sin støtte til Meghan. Hollywood-skuespilleren George Clooney har flere ganger gått ut og forsvart henne, og i februar sammenlignet han mediekjøret rundt Meghan med avdøde prinsesse Diana. På denne tiden var Meghan fortsatt gravid.

– Hun er en kvinne som er syv måneder gravid, og hun har blitt forfulgt og jaget på samme måte som Diana ble. Det er en historie som repeterer seg. Vi har alle sett hvordan det endte sist, sa han til australske Who Magazine.

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS