Den svenske TV-legenden Bengt Feldreich er død

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 22.10-2019
  • Oppdatert: 22.10-2019
IMDB

Den svenske programlederen og radiostemmen Bengt Feldreich ble 94 år gammel. I Norge huskes han best som fortellerstemmen i «Kalle Ankas Jul» på svensk TV.

– Han sovnet stille og verdig inn, forteller sønnen Sten Feldreich til svenske Expressen.

Les også: Den svenske TV-legenden Arne Weise er død

Bengt Feldreich forbindes for de aller fleste nordmenn med julaften på svensk TV. Han var den første juleverten og fortellerstemmen til «Kalle Ankas Jul» som sendes hver julaften klokken 14.00 på svensk TV. Denne jobben hadde han fra starten i 1959 til 1972. Fremdeles er det Bengts stemme man hører på slutten av «Kalle Ankas jul» når han synger ”Ser du stjärnan i det blå”.

Sønnen forteller at det tok lang tid før Bengt forstod hva den sangen egentlig betydde for svært mange på julaften.

Les også: Rune Gerhardsen: Glad for støtten etter han stod frem med Alzheimer

– Det tok tid før han forstod hva det betydde, før ville han nesten ikke forstå hvor stor betydning den egentlig hadde. Men jeg tror han til slutt satte pris på det, forteller sønnen Sten Feldreich i samme intervju.

Bengt Feldreich var stemmen for de store anledningene på TV. I tillegg til å ha ledet den svenske utgaven av gameshowet «Kvitt eller dobbelt», var det også han som fikk æren av å kommentere det svenske kongebryllupet i 1974.Det var også han som startet rundbordssamtalene på TV med nobelprisvinnerne, som er blitt en svensk tradisjon.

Les også: Dette gjør datteren til Jahn Teigen og Anita Skorgan nå

DEL

FØLG OSS