Rune Gerhardsen: Glad for støtten etter han stod frem med Alzheimer

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 03.10-2019
  • Oppdatert: 03.10-2019
Berit RoaldNTB scanpix

Arbeiderparti-politikeren tenker ikke på seg selv som et sykdomstilfelle, selv om han innser at han ikke kan unnslippe diagnosen.

I et intervju med Aftenposten fortalte Rune Gerhardsen (74) at han er rammet av 

 sykdommen:

– Man klapper ikke i hendene og tar en øl når man får en slik diagnose. Men jeg ­tenkte jo at spørsmålet ville komme og har øvd meg litt, sa han til Aftenposten.

Les også: Rune Larsen skilles etter 50 år

Han er fortsatt i god form, og prøver å la sykdommen prege minst mulig av hverdagen hans:

– Men jeg tenker ikke på at jeg er et sykdomstilfelle. Jeg tenker ikke på diagnosen, men vet at jeg ikke kan rømme unna den. Men. Jeg har morsomme dager, sa han i samme intervju.

Ingen skam

Rune Gerhardsen har fått mange gode tilbakemeldinger etter at han valgte å være åpen om sykdommen, fortalte han til Se og Hør denne uken.

– Du har to valgmuligheter: Å mure deg inne med problemene, eller være åpne om dem. Jeg valgte det siste. Tilbakemeldingene jeg har fått har vært veldig gode, åpenhet betyr så mye for alle, sa han i et intervju med ukebladet.

Les også: Slik er Karsten Warholm på hjemmebane

74-åringen mener at det det viser styrke når man blotter sine svakheter:

– Du er aldri så sterk som når du viser dine svakheter. Det er noe folk bør tenke mer på, understreker Rune ovenfor Se og Hør.

Sønn av landsfaderen

Rune Gerhardsen er den yngste sønnen til landsfaderen Einar Gerhardsen som gikk bort i 1987. Einar Gerhardsen er den lengst sittende statsministeren gjennom tidene med sine 17 sammenhengende år som landets øverste politiske leder. Nå sendes NRK-dokumentaren om Einar Gerhardsens liv.

/

Einar Gerhardsen og sønnen Rune Gerhardsen 11 år. går i 4. klasse. I stua. 

Les også: Ole Einar Bjørndalen får uventet støtte av Arne Treholt

Også Rune Gerhardsen fulgte i farens fotspor inn i politikken. Han har vært byrådsleder i Oslo, ordførerkandidat for Oslo Arbeiderparti og leder av ungdomspartiet AUF.

Runes døtre, Marte (47) og Mina (44) Gerhardsen har gått inn i politikken. Sistnevnte var politisk rådgiver og statssekretær for Jens Stoltenberg (60).

Les også: Bjørn Eidsvåg: - Kona har vært en lysende kraft i livet mitt

DEL

FØLG OSS