Bjørn Eidsvåg: - Kona har vært en lysende kraft i livet mitt

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 01.10-2019
  • Oppdatert: 01.10-2019
Terje PedersenNTB scanpix

Den folkekjære artisten mener at suksessen gikk han til hodet og gjorde ham ufordragelig og selvopptatt.

Artist Bjørn Eidsvåg (65) er ute med boka «Tro og trass».Her deler den folkekjære artisten personlige beretninger om hans veivalg i livet.

Les også: Slik gikk det med sønnen til John Lennon og Yoko Ono

I et portrettintervju i forbindelse med bokutgivelsen, forteller Hele Norges rockeprest om i perioden mellom 2002 og 2004 fikk han så myer suksess at det gikk ham til hodet. Det gjorde han til en ufordragelig type, forteller han om i Aftenposten.

– Suksessen har også gjort utrolig mye godt. Jeg har skrevet tekster jeg er stolt over. Jeg har fått det materielt godt og fått jobbe med spennende mennesker. Ulempen, og dette har jeg gjentatt til det kjedsommelige, er at det gjør skade på sinnet å bli hausset opp og applaudert så mye. Enten du vil eller ikke, blir du høy på deg selv. Da må du ha mennesker rundt deg som forteller at du ikke er et enestående menneske, sier han til Aftenposten.

Les også: Lars Monsen snakker med sin døde mor

Det kanskje viktigste mennesket for 65-åringen har vært hans kone Ranghild Ildsøe. Bjørn falt for Ragnhild som 13-åring, og de har vært gift i 45 år.

eidsvåg

– Å skrive sanger har hjulpet meg voldsomt til å holde egen fortvilelse i sjakk, få meg til å se håpet og det gode. Kona har vært en lysende kraft i livet mitt. Hun har vokst opp i samme miljø som meg, men dette svarte preller av henne, sier han i intervjuet.

Les også: Jahn Teigen: - Jeg gikk rett i kjelleren

I boken forteller Bjørn åpent at de i en periode hadde en pause i ekteskapet, hvor Bjørn Eidsvåg flyttet inn i en ungkarsleilighet, men at de fant tilbake til hverandre.

– Noen ganger ser han på henne og tenker: Dæven så heldig jeg har vært, så flott hun er, sier han til Aftenposten.

Les også: Linda Hamilton fra «Terminator» har levd i sølibat i 15 år

DEL

FØLG OSS