Lars Monsen: Snakker med sin døde mor

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 27.09-2019
  • Oppdatert: 02.10-2019
Gorm KallestadNTB scanpix

Eventyrer Lars Monsen mener at flere måneder på tur alene i villmarken gjorde sansene hans så ekstreme at han kunne snakke med de døde.

Norges mest populære eventyrer, Lars Monsen (56) er ute med selvbiografien «Mitt liv» ført i pennen av Lars selv, og journalisten Kjetil Østli.

VG som har lest boken skriver at den folkekjære eventyreren og programlederen forteller både om sine utrolige naturopplevelser, og til tider et tøft liv.

Les også: Dronning Elizabeth kjører uten lappen

– For hvert slag i ansiktet livet ga meg, å miste mamma, å miste storebror, og flere hendelser jeg ikke orker å nevne, så steg trassen i meg, det kokte i meg i den perioden, kroppen rista, fikk ikke sove, det var som om livet sjøl testa meg, skriver Monsen i boken, ifølge VG.

Ekstreme sanser

I de årene han krysset Canada på tvers skjedde det noe helt spesielt for Lars. Selv om moren var død, kjente han likevel hennes nærvær. Hun beskyttet ham:

– Arven etter mamma er også at jeg snakker med de døde. På de månedene og årene jeg var alene i villmarka i Canada, ble sansene ekstreme. Det bare skjer. For meg ble dette ekstra sterkt, for midt i Canadas ødemark merker jeg at mamma er der. Jeg kan kjenne det. Hun er død, men hun følger meg på reisen og vil beskytte meg, og vi snakker sammen, skriver han i boken, i følge VG.

Les også: Jahn Teigen: – Jeg gikk rett i kjelleren

Har levd ekstremt

Lars legger ikke skjul på i boken at han har levd et ekstremt liv. Ikke bare i naturen, men også i byen.

Les også: Märtha Louise: - Jeg er vegetarianer

Som 13-åring feiret han julaften alene i skogen. Han har vært hjemløs, og i en periode i livet var han svært usympatisk og hadde han et stort alkoholforbruk.

For to uker siden gjestet Lars Monsen Lindmo på NRK. Da fortalte han om at han i en periode hadde et stort alkoholforbruk. Han hadde et rituale da han satt på T-banen i Oslo. Hver gang døren lukket seg, drakk han en hel øl i en slurk. På 25 minutter hadde han tyllet i seg en halv kasse øl, har Dagbladet tidligere skrevet.

Fikk en øyeåpner

Men det var én opplevelse som fungerte som en øyeåpner for Lars Monsen, og fikk han til å endre retning:

– Jeg var på vei hjem på natten etter byen, så skulle jeg «slå lens» inntil en busk. Da jeg begynner, ser jeg at det er en annen fyllik jeg tisser på. Da skjønte jeg at det er ikke dette jeg vil og tenkte «skjerp deg», sa han på «Lindmo» for to uker siden.

Les også: Grynet Molvig savner sin døde eksmann

DEL

FØLG OSS