Märtha Louise: - Jeg er vegetarianer

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 26.09-2019
  • Oppdatert: 26.09-2019
Terje BendiksbyNTB scanpix

Sjaman Durek har lenge sverget til et kosthold basert på grønnsaker. Det samme gjør prinsesse Märtha Louise. 

Prinsesse Märtha Louise (48) satte skapet på plass da hun var gjest i Radio Norges morgenshow nylig. Se og Hør  hadde laget en feilaktig reportasje om at hun hadde spist kebab på ferie i Tyrkia. Live på radio tok Märtha personlig kontakt med ukebladet og avkreftet historien. 

– Jeg er vegetarianer. Ha en god dag videre, la hun igjen på telefonsvareren til en bladets hoffreportere.

Se og Hør tok beskjeden med godt mot, og sendte en grønnsakskurv til henne som beklagelse, skrev bladet i forrige uke.

Les også: Jahn Teigen: - Jeg gikk rett i kjelleren

Det var i august at prinsessen avslørte for bladet Tara at hun er gått over til et grønt kosthold. Svaret kom på spørsmål om når hun og døtrene har det best sammen.

– Vi har det fint når vi spiser sammen. Vi liker veldig godt sushi. Det er en favoritt akkurat nå. Jeg er vegetarianer, men gjør unntak for sushi. Vi liker også lange lørdagsfrokoster. Da lager jeg egg og bacon. Det blir bare egg på meg. Da prater vi lenge. Dessuten liker vi å spille spill. Vi spiller ofte Monopol, og så har vi en fast regel om at mobilene ikke er med. De får heller ikke være med under måltidene eller om morgenen. Men i bilen på vei til skolen er det greit, sa hun til Tara i august.

/

Styrer unna sterk mat

Det er uvisst om Märtha er blitt inspirert av kjæresten til å kutte ut kjøtt. Sjaman Durek (44) har lenge sverget til et grønt kosthold.

Les også: Bjørndalen får uventet støtte av Arne Treholt

I et tidligere intervju med det amerikanske ukebladet Marie Claire, lettet Sjaman Durek på sløret om sin diett.

Jeg spiser vegetariansk, vegansk eller raw food med noe som er kokt for å få opp varmen i kroppen, og holder meg til mat basert på ayurvedisk energi. Derfor unngår jeg krydret mat, sa han i intervjuet.

Les også: Grynet Molvig: Savner sin døde eksmann

DEL

FØLG OSS