Jahn Teigen: – Jeg gikk rett i kjelleren

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 24.09-2019
  • Oppdatert: 12.12-2019
Trond Reidar TeigenNTB scanpix

På kort tid mistet Jahn Teigen moren, broren, fetteren og bestevennen. Det påførte den folkekjære artisten en skikkelig smell.

Tidligere i høst fylte folkekjære Jahn Teigen 70 år. 

Les også: Grynet Molvig savner sin døde eksmann

De siste tretten årene har Jahn Teigen bodd i Sverige. Få hadde nok trodd på 80-tallet at Teigen en gang i fremtiden skulle gjøre svensk av seg, etter at Prima Vera gav ut låten «Lykkelig i Sverige». I et stort 70-årsintervju med Se og Hør, fortalte Teigen at han reiste dit for å «komme seg unna».

På samme tid opplevde han sin største opptur som artist, med showet «Jahn Teigen fra Tønsberg».  Samtidig gikk han igjennom tøffe prøvelser privat.

Voldsomt

I løpet av få år døde moren Esther, storebroren Viggo og fetteren Ove som har skrevet tekstene til noen av Jahn Teigens største slagere. Så mistet han også manageren og bestevennen Lage Fossheim. Jahn følte han gikk igjennom en mental berg-og-dal-bane som gav ham både en fysisk og psykisk knekk.

Les også: Celine Dion ble enke i 2016: - Jeg er ikke klar for å treffe en ny mann

– Mamma var nesten 91 år da hun døde for ti år siden. Selv om hun fikk et langt liv, er det likevel en stor sorg når noen som har stått deg så nær, blir borte. Hun var jo mammaen min. Så døde Viggo året etterpå, og siden pappa døde allerede i 1993, var det plutselig bare meg igjen av den lille familien vår. Det ble voldsomt. Og da Lage plutselig døde - jeg visste ikke at han var syk en gang - gikk jeg rett og slett i kjelleren. Da jeg kom ut av tunnelen, var det like mørkt, forteller han åpenhjertig til Se og Hør.

Elsker bestefarsrollen

I intervjuet med Se og Hør snakker også Jahn ut om samlivsbruddet med Anita Skorgan (60). Han mener at samlivet deres først og fremst må tolkes som en triumf, og ikke et nederlag fordi de er bestevenner i dag.

Historiskebilder

Anita Skorgan og Jahn Teigen ble viet i Oslo Rådhus 17. februar 1984. Her brudeparet fotografert med en skokk av pressefotografer som foreviget det hele. FOTO: Henrik Laurvik / NTB / SCANPIX

Les også: Michael Douglas: - Jeg vil først og fremst bli husket som en god ektemann

Nå nyter Jahn livets dessert som bestefar til Josef (4).

– Å ha et lite barn rundt seg, lyser opp dagen. Josef er verdens beste, han er så våken og sluker nye inntrykk hele tiden. Å få være så tett på et barn i denne fasen, gjør livet morsommere. Det gir en gnist, og er den største gaven man kan få, sier popkongen til Se og Hør.

Les også: Rod Stewart holdt kreftsykdommen hemmelig

DEL

FØLG OSS