Einar Tørnquist: – Jan Thomas har gjort meg til et lykkeligere menneske

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 22.11-2019
  • Oppdatert: 22.11-2019

Den folkekjære programlederen har gjort stor suksess med «Jan Thomas og Einar blir venner». Snart er han aktuell som ny programleder i «Brille». 

Einar Tørnquist (37) ble først kjent gjennom humorprogrammet Storbynatt, men har det siste året markert seg i podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner» og TV-serien med samme navn.

Her skal de finne ut om to såpass ulike mennesker kan bli gode venner. Startsiden møtte Tørnquist på TVNorges vårlansering, og ifølge han, har Jan Thomas lært ham alt fra stylingtriks til å leve i nuet.

Les også: Jan Thomas skal finne drømmemannen på TV

– Det aller viktigste jeg har lært er å bruke saltvannsspray før jeg føner håret sånn at jeg får volum. Jan Thomas har gjort meg til et lykkeligere menneske. På det menneskelige nivået så har jeg lært å sette pris på små øyeblikk i livet, ikke la de gli inn i den grå massen, men la alt være store, glitrende øyeblikk i livet, sier Tørnquist.

– Jeg har nesten ingen ambisjoner

Programlederen mener at den største forskjellen på han og Jan Thomas er ambisjonsnivået deres.

– Jeg har nesten ingen ambisjoner for noen ting, mens han er ekstremt ambisiøs. Evnen til å være presis, den er også veldig forskjellig. Jeg er nemlig alltid presis, også trenger jeg ikke å si noe om Jan Thomas, ler han.

Podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner» ligger på andreplass på listen over Norges mest populære podkaster, og de to blide mennene fikk fort tusener av fans på sosiale medier. Til fansens begeistring, er Jan Thomas og Einar venner i virkeligheten og.

– Det er han jeg tilbringer mest tid med utenom jobb og familie, sier han.

Skal teste kjendisenes kunnskapsnivå

I september kom det frem at komiker Harald Eia slutter som programleder i humorprogrammet «Brille». Til våren kommer den ellevte sesongen, og da er det Tørnquist som skal lede programmet.

I Brille skal han teste kunnskapsnivået til noen av landets mest kjente komikere.

– Jeg er veldig glad i vitenskapelige fakta og sånne ting, så jeg gleder meg mest til å lære masse ting jeg ikke kunne fra før, sier han.

Les også: De ti mest populære podkastene i Norge akkurat nå

Det er ingen hemmelighet at Tørnquist selv er en av de skarpeste knivene i skuffen. Ifølge TV 2 er han medlem av Mensa, og har en IQ på 138.

– Folk synes vanligvis jeg er veldig irriterende når jeg maser om sånne fun facts på fritiden, men nå er det jobben min, så nå må de elske at jeg gjør det, sier han lattermildt. 

Få full oversikt over ukas TV-serier. Prøv vår TV-Guide her!

SE VIDEO: ABC TV møtte Einar Tørnquist på TVNorges vårlansering: 

DEL

FØLG OSS