Celine Dion ville egentlig ikke synge «My Heart Will Go On»

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 22.11-2019
  • Oppdatert: 22.11-2019
Sangen endte opp med å bli en stor suksess. Her fremførte Dion sangen på Oscar-utdelingen i 1998.Foto: Timothy A. Clary/AFP

Den legendariske «Titanic»-sangen kunne egentlig blitt sunget av Sissel Kyrkjebø. 

I dag er «My Heart Will Go On» en av tidenes mest kjente ballader, men da Celine Dion (51) fikk tilbudet om å synge sangen i 1997, var hun ikke så interessert.

I et intervju med programleder Andy Cohen på «Watch What Happens Live», avslørte hun at hun egentlig ville la sangen gå til noen andre.

– Det er sant. Sangen appellerte ikke til meg. Jeg var antageligvis veldig trøtt den dagen, men så sa mannen min til meg: «La oss bare lage en demo og prøve». Jeg sang sangen den ene gangen, og demoen ble den endelige innspillingen, sier Dion til programlederen.

Les også: Disse skuespillerne skulle egentlig spille Jack og Rose i «Titanic»

Hun sier også at hun er glad for at hun lot seg overtale selv om hun ikke var så positiv i starten.

– Jeg er glad for at de andre ikke hørte på meg, sier 51-åringen.

Sissel Kyrkjebø (50) kan kanskje sies å være Norges svar på Celine Dion. Hun synger den såkalte «scoren» som man hører gjennom hele filmen.

/

I et intervju i 2014 avslørte Titanic sin filmmusikk-komponist James Horner at «My Heart Will Go On» egentlig kunne gått til Kyrkjebø.

– Når jeg jobbet med Titanic måtte jeg velge mellom Celine Dion og Sissel Kyrkjebø. Jeg er veldig god venn av Sissel, og Celine hadde jeg kjent siden jeg var rundt 18. Jeg hadde skrevet tre sanger til Celine før, men dette var før hun var berømt og filmskaperne gjorde ikke det de burde ha gjort for Celine og sangen, så jeg følte at jeg skyldte henne en tjeneste, sier han.

Les også: Celine Dion snakker ut om kritikken

Kyrkjebø har uansett sunget den hjerteskjærende Titanic-sangen ved flere anledninger. I 2015 fremførte hun sin versjon av sangen i Royal Albert Hall i London.

– Jeg tenker ikke på at jeg skulle ha sunget den på selve filmen, men jeg synes det er artig å stå å synge den nå, i den settingen som vi vil oppleve i Royal Albert Hall, sa hun til Side 2 den gang. 

Her sang Sissel Kyrkjebø «My Heart Will Go On» i Royal Albert Hall: 

DEL

FØLG OSS