Disse skuespillerne skulle egentlig spille Jack og Rose i «Titanic»

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 25.10-2019
  • Oppdatert: 25.10-2019
De ikoniske rollene som Jack og Rose gikk til slutt til Leonardo DiCaprio og Kate Winslet. Foto: AP

To andre Hollywood-stjerner kunne fått hovedrollene i den ikoniske filmen.

Titanic kom ut i 1997, og er fortsatt en av tidenes mest suksessfulle filmer.  Filmen gjorde at verden fikk øynene opp for Leonardo DiCaprio (44) og Kate Winslet (44), som spilte rollene som Jack og Rose.

Det er vanskelig å se for seg noen andre enn DiCaprio og Winslet i hovedrollene, men i et intervju med Today avslørte Winslet at rollen som Jack kunne ha gått til Matthew McConaughey.

– Dette har jeg aldri sagt offentlig før, men jeg prøvespilte sammen med Matthew McConaughey, sier hun til talkshowverten.

Da regissør James Cameron (65) fikk høre at filmselskapet ville ha McConaughey i hovedrollen, skal han ha sagt tydelig i fra at rollen burde gå til DiCaprio.

I intervjuet sier Winslet at hun var glad for at DiCaprio fikk rollen.

– Prøvespillingen var fantastisk, men det hadde liksom aldri blitt helt det samme. Den «Jack og Rose», «Kate og Leo»-greia, sier hun.

Rollen som den rike overklassejenta Rose kunne også gått til en annen skuespiller. 

Noen år etter katastrofefilmen kom ut, avslørte nemlig regissøren til ukebladet Entertainment Weekly at han også vurderte skuespillerne Gwyneth Paltrow (47), Claire Danes (40) og Gabrielle Anwar (49) til rollen som Rose.

Men Winslet var fast bestemt på å kapre rollen. Ifølge regissøren sendte hun ham en rose og et kort signert «From Your Rose». Etterpå skal hun ha ringt ham og tryglet han om å gi henne rollen.

– Du forstår ikke! Jeg er Rose! Jeg vet ikke en gang hvorfor du vurderer noen andre, skal Winslet ha sagt, ifølge Entertainment Weekly.

Se video: Her synker Titanic minutt for minutt: 

DEL

FØLG OSS