Carola avslører: Måtte bo på barnehjem som nyfødt

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 11.12-2019
  • Oppdatert: 11.12-2019
Moren til Carola ble alvorlig syk etter fødselen.Foto: Morten Holm / Scanpix

Den folkekjære artisten forteller om sin dramatiske start på livet. 

Carola Häggkvist har gitt ut flere julealbumer gjennom sin karriere, og nå har hun fått sin egen juleserie hvor hun snakker med andre kjente artister om sitt liv.

I en kommende episode av «Carolas advent» på Viaplay, forteller hun at hun fikk en uvanlig start på livet. Carola vokste opp med moren Anita, faren Jan og søsteren Susanne i Norsborg utenfor Stockholm.

Når hun ble eldre, fikk hun vite at foreldrene hennes hadde holdt en hemmelighet om de to første månedene i hennes liv.

Les også: Derfor bor ikke Carola sammen med kjæresten

Rett etter hun ble født, gikk moren hennes inn i en fødselspsykose, noe som gjorde at Carola måtte bo på barnehjem i to måneder.

– Jeg bodde faktisk på barnehjem en liten stund når jeg var liten. Mamma fikk en sånn fødselspsykose, så hun ga meg bort, sier hun i serien ifølge Aftonbladet, og legger til:  

– Det var noe jeg fikk høre om når jeg ble eldre, at mamma hadde gitt meg bort når jeg var nyfødt, men at hun ikke ville snakke om det.

NHI beskriver psykose som en «alvorlig sinnsforvirring«. En fødselspykose oppstår vanligvis kort tid etter fødsel, og kan gi symptomer som søvnvansker, angst og hallusinasjoner. 

Når foreldrene til Carola først fortalte om hennes første måneder, fikk hun sjokk.

– For meg har oppveksten min med foreldrene mine vært viktig og så sterk. Vi var en dynamittfamilie, en overleverfamilie, sier hun i serien, ifølge Aftonbladet.

Les også: Carola tok til tårene under TV-sending

Den svenske artisten har imidlertid ikke vært bitter på moren sin på grunn av barndommen. I 2011 fortalte hun VG at det lærte henne at livet er skjørt, men spennende.

– Jeg har på ingen måte følt noe bitterhet overfor henne. Hele livet var hun en kul, morsom dame med en enorm arbeidskapasitet, sa hun den gang.

Både moren og faren til Carola døde i 2004. I ettertid har Carola selv blitt mor til sønnen Amadeus (21), som hun har sammen med norske Runar Søgaard (52), og datteren Zoe (10), som hun har adoptert. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få flere underholdningsnyheter!

DEL

FØLG OSS