Prins Harry og Meghans beslutning vekker voldsomme reaksjoner

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 09.01-2020
  • Oppdatert: 09.01-2020

Britiske medier melder at kongehuset er «skuffet» og «direkte rasende» over at prins Harry og Meghan sier opp sine kongelige plikter. 

Onsdag kunngjorde prins Harry og Meghan at de har bestemt seg for å bli økonomisk uavhengige og trekke seg fra sine kongelige plikter.

Videre skrev de at de kom til å dele tiden sin mellom England og Nord-Amerika. Nå hagler kritikken i de britiske tabloidavisene.

Les også: Meghan om sitt nye liv: – De gjør det ikke lett

BBC skriver at paret ikke rådførte seg med dronningen før de kunngjorde nyheten, og at kongehuset er «skuffet».

Kongehusekspert Johnny Dymon sier til BBC at beslutningen deres har skapt dårlig stemning.

– Sjokkert, triste og direkte rasende

– Dette er åpenbart en stor splittelse mellom Harry og Meghan på en side og resten av kongefamilien på den andre siden, sier han.

Etter at Meghan og Harry slapp nyheten, la Buckingham Palace ut en uttalelse på sine nettsider.

«Samtalene med hertugen og hertuginnen av Sussex er på et tidlig stadium. Vi har forståelse for at de ønsker å jobbe på en annen måte, men dette er kompliserte ting som det vil ta tid å finne ut av», heter det i uttalelsen.

En kilde som står kongefamilien nær, sier til Daily Mail at dronningen og familien hennes ble «dypt skuffet». En annen kilde sa at kongefamilien var «sjokkert, trist og direkte rasende» på paret.

Flere britiske medier omtaler prins Harry og Meghans beslutning som «Megxit», altså en sammentrekning av navnet Meghan og ordet exit.

Tok kraftig oppgjør med pressen

Prinsen og hertuginnens beslutning kommer etter at de tok seg en seks ukers juleferie i Canada. Etter de giftet seg i 2018, har det vært et enormt mediekjør rundt dem, og de siste månedene har de hintet om at presset har blitt for mye.

I oktober tok prins Harry et kraftig oppgjør med den britiske pressen og skrev i en uttalelse at mange av artiklene om henne var direkte mobbing.

Les også: Meghan og Harry hinter om flytteplaner

Han sammenlignet også måten Meghan ble behandlet på med mediekjøret rundt hans avdøde mor, prinsesse Diana.

Noen uker senere fortalte Meghan åpenhjertig i en dokumentar at det har vært «veldig utfordrende» å venne seg til livet som kongelig.

Se dokumentaren her: 

DEL

FØLG OSS