Derfor har Meghan og Harry et spesielt forhold til Canada

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.01-2020
  • Oppdatert: 16.01-2020

I 2017 viste Meghan og Harry seg offentlig sammen for første gang i Canada. Nå skal de flytte tilbake til landet der de forelsket seg. 

Forrige uke sendte prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) sjokkbølger gjennom Storbritannia da de kunngjorde at de ville si fra seg sine kongelige plikter og dele tiden sin mellom Storbritannia og Canada.

Denne uka godtok dronning Elizabeth ønsket deres, og Meghan er allerede i Canada med sønnen Archie. Prins Harry er fortsatt i Storbritannia, og det er usikkert når han kommer til å dra til Canada. Dronningen har uttalt at det kommer til å ta tid å implementere forandringen i kongefamilien.

Les også: Meghan om sitt nye liv: – De gjør det ikke lett

Det er ikke tilfeldig at paret vil bo delvis i Canada. Meghan bodde i Toronto i flere år mens hun spilte inn serien «Suits», og det var under Invictus Games i Toronto hun og Harry viste seg offentlig sammen for første gang.

I starten hadde paret et hemmelig avstandsforhold, men i et intervju med CNN etter forlovelsen sin i 2017, sa Meghan at de uansett aldri var lenge fra hverandre.

– Vi var aldri borte fra hverandre i mer enn to uker, selv om vi åpenbart hadde et avstandsforhold. Vi fikk det til å fungere, sa hun.

Det var også i Canada Meghan, Harry og lille Archie feiret sin første jul sammen som en familie. I slutten av oktober kunngjorde paret at de kom til å ta seg en seks ukers juleferie fra de kongelige pliktene.

Les også: Programleder raser mot Meghan og Harry

Juleferien tilbrakte de i en luksusvilla i idylliske omgivelser på Vancouver Island. På julaften var de sammen med moren til Meghan, Doria Ragland.

I starten av januar kom de tilbake til Storbritannia, hvor de dro på besøk til Canada House i London for å takke landet for gjestfriheten deres.

Etter besøket skrev de på Instagram: «Hertugen og hertuginnen har et sterkt bånd til Canada. Det er et land hertugen har besøkt mange ganger opp gjennom årene og det var også der hertuginnen bodde i syv år før hun ble et medlem av kongefamilien».  

DEL

FØLG OSS