Ukjent mann prøvde å komme seg inn til Carola

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.01-2020
  • Oppdatert: 15.01-2020
Carola flyttet til Steninge slottsby i 2018. Foto: Jonas Ekströmer/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Den folkekjære artisten forteller om en skremmende opplevelse på Instagram. – Det hele endte i en veldig ubehagelig samtale, skriver hun. 

Carola Häggkvist (53) deler stadig vekk glimt av sin hverdag på sosiale medier, og på tirsdag fortalte hun om en ubehagelig opplevelse hun hadde kvelden før.

Hun var hjemme i sitt eget hus sammen med datteren Zoe (11) og au pairen Gretta da en fremmed mann banket på døren.

Les også: Carola tok til tårene under TV-sending

Mannen skal ha sagt at han ville slippe inn fordi han hadde kommet hele veien fra vestkysten med blomster til Carola.

«Det hele endte opp i en veldig ubehagelig samtale der jeg forklarte at jeg ikke kunne slippe han inn uansett hvor han kom fra», skriver hun.

(Saken fortsetter under)

Se dette innlegget på Instagram

Ja då är vi igång igen! Back home in Sweden och det händer grejer. Känns tryggt när polisen ändå kommer förbi sent på kvällen för att kolla om jag är ok efter det att en granne ringt polisen då de såg att en man tog sig in på parkområdet efter stängning och hade sagt att han skulle till mig. När det knackade på dörren och Gretta ( vår starka och långa au pair tjej ) frågade om jag väntade besök och jag sa nej.. bad jag Zoe stanna kvar på ovanvåningen medan jag gick ned tillsammans med Gretta i morgonrocken. Long story short: den här personen var en oinbjuden gäst som tyckte att jag skulle släppa in honom då han kom ’hela vägen från västkusten’ med blommor i handen. Det hela mynnade ut i ett mkt otrevligt samtal när jag förklarade att jag inte kunde släppa in honom oavsett varifrån han kom. Även om det var från månen sa jag. Försiktigt ställde jag tillbaka blomman ute på trappen som han hade räckt mig tidigare och sa till honom att han var tvungen att lämna parken nu. ( Jag hade tidigare erbjudit honom skjuts med Gretta till stationen då hon ändå skulle iväg på fotbolls träningen. ) Jag såg på hans händer att han måste ha varit ute en lång stund. Men han ville inte ha skjuts och ifrågasatte varför han skulle behöva gå. Han blev oförskämd mot mig och tonen förändrades drastiskt. Jag ville inte att Gretta skulle skjutsa honom nu.. Han var alltför labil. Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har. Och gick in till köket där Zoe hade kommit ner till. Hon var rädd och jag undrade om vi skulle ringa polisen eller ej. Vi väntade. Jag ringde min granne som är vakt också. Vi såg att den oinbjudna gästen gick iväg från huset och parken. Gretta åkte aldrig på träningen och vi satte på en rolig aktion komedi istället efter det att polisen knackat på dörren och ville checka om vi var ’fine’! Ja tack att ni kom sa jag. Och berättade allt för dem. De hade sett honom vid buss stationen och pratat med honom samt tagit hans uppgifter. Tack till dig som ringde polisen i säkerhetsskull när du mötte mannen uppe vid järngrinden. Då du märkte att han tog sig in olagligt på kvällen med bestämda steg mot mitt hus. Tack. Vi behövde det! Tack till polisen Kristian & kollega.

Et innlegg delt av Carola Häggkvist (@carolaofficiell)

Carola skal først ha tilbudt at au pairen hennes kunne kjøre han til en stasjon i nærheten, men etter hvert skal han ha virket mer truende.

«Da ville jeg ikke at Gretta skulle kjøre ham noe sted likevel. Han var alt for ustabil», skriver artisten på Instagram.

Carola skal så ha stengt alle dørene i huset. Senere banket det på døra igjen, men denne gangen var det fordi naboen hennes hadde sett den fremmede mannen på gårdsplassen og tilkalt politiet.

I Instagram-innlegget takker hun naboen sin for å ha ringt politiet.

«Takk. Vi trengte det! Og takk til politiet Kristian og kollega», skriver 53-åringen.

Les også: Carola avslører: Måtte bo på barnehjem som nyfødt

Ifølge svenske Expressen flyttet Carola fra en villa i Bromma i Stockholm til Steninge slottsby i 2018. 

I en kort periode bodde også kjæresten Jimmy Källqvist sammen med henne og datteren, men i november i fjor avslørte Carola at de har gått fra hverandre.

– Vi har lagt forholdet på is, sa hun til svenske Expressen etter bruddet. 

DEL

FØLG OSS