Gro Hammerseng-Edin har fått ny jobb

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 10.02-2020
  • Oppdatert: 10.02-2020
TV 2

- Dette er drømmejobben, sier Gro Hammerseng-Edin. I mars begynner hun i jobben som sportskommentator i TV 2.

TV 2 utlyste rollen som sportskommentator rett over nyttår og opplevde sterk interesse fra en rekke spennende kandidater. Nå har valget falt på en av Norges mest populære idrettsutøvere, Gro Hammerseng-Edin, skriver TV 2 i en pressemelding.

- Gro imponerer med tydelige holdninger og klare meninger i viktige verdispørsmål som bør prege debatten i norsk og internasjonal idrett i årene som kommer. TV 2 ønsker en sterk stemme i dette ordskiftet og med Gro får vi nettopp det, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i pressemeldingen.

- Jeg kjente instinktivt at dette var en unik mulighet til å bruke stemmen min til å ta opp viktige verdispørsmål og engasjere meg i utviklingen av norsk idrett. En drømmejobb i mine øyne, sier Gro Hammerseng-Edin i samme pressemelding.

Bred erfaring

Gro har 20 års erfaring som toppidrettsutøver, kaptein- og leder-erfaring, har utdanning innen blant annet journalistikk og økonomi og en bachelor i kultur- og samfunnsfag. Etter spillerkarrieren har hun bred erfaring innenfor formidling i ulike former som foredragsholder, studioekspert, ekspertkommentator, konferansier, forfatter og meningsytrer.

- Jeg har sterkt samfunnsengasjement, liker å formidle og har etterlyst flere kvinnelige eksperter og kommentatorer i offentlig debatt, sier Gro.

- Kommentatorer i sportsdebatten i Norge er uten unntak menn og tiden er overmoden for å gjøre noe med denne dominansen og få inn flere perspektiver, sier TV 2s sportsredaktør.

Begynner i mars

Gro Hammerseng-Edin starter i rollen som TV 2s sportskommentator 16. mars. Hun skal fortsatt være en del av kanalens håndball-dekning, men hovedfokus nå er å skape engasjement i den nye rollen. Gro vil også jobbe tett med kanalens team for undersøkende sportsjournalistikk, som ble etablert i 2019.

- Jeg ser frem til å delta i debatten og jeg vet at temaer som mangfold, maktstrukturer, likeverd, folkehelse, frivillighet, etiske gråsoner, samfunnsansvar, homohets og rasisme i idretten vekker umiddelbart engasjement hos meg. Samtidig er jeg veldig klar for å utvide perspektivet mitt, være nysgjerrig og leve med i det som skjer i idretten og i ordskiftet, sier Gro. 

DEL

FØLG OSS