Kristofer Hivju er coronasmittet

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 17.03-2020
  • Oppdatert: 17.03-2020
Kristofer Hivju sammen med kona Gry Molvær Hivju i januar.Foto: Monica Almedia/Reuters

Jeg oppfordrer alle til å være ekstremt forsiktige, skriver «Game of Thrones»-stjernen på Instagram.

På verdensbasis er flere enn 182.500 mennesker smittet av coronaviruset, og det gjelder også flere profilerte personer i underholdningsbransjen.

Mandag kveld skrev skuespilleren Kristofer Hivju (41) til følgerne sine på Instagram at han har blitt smittet av viruset. Nå er han hjemme med familien i Norge i karantene.

«Hilsener fra Norge! Jeg beklager å måtte si at jeg har testet positivt for coronaviruset. Familien min og jeg isolerer oss hjemme hvor lenge dette enn måtte vare. Vi er ved god helse – jeg har bare milde symptomer på en forkjølelse», skriver Hivju.

(Saken fortsetter under)

Se dette innlegget på Instagram

Greetings from Norway! Sorry to say that I, today, have tested positive for COVID19, Corona virus. My familiy and I are self-isolating at home for as long as it takes. We are in good health - I only have mild symptoms of a cold. There are people at higher risk for who this virus might be a devastating diagnosis, so I urge all of you to be extremely careful; wash your hands, keep 1,5 meters distance from others, go in quarantine; just do everything you can to stop the virus from spreading. Together we can fight this virus and avert a crisis at our hospitals. Please take care of each other, keep your distance, and stay healthy! Please visit your country's Center for Disease Control's website, and follow the regulations for staying safe and protecting not just yourselves, but our entire community, and especially those at risk like the elderly and people with pre-existing conditions. @grymolvaerhivju #fightcorona #solidarity #takecare #folkehelseinstituttet Thanks to @panoramaagency

Et innlegg delt av Kristofer Hivju (@khivju)

Videre oppfordrer han følgerne sine til å ta myndighetenes råd på alvor.

«Det er mange som er i risikogruppen som dette kan være veldig farlig for, så jeg oppfordrer alle til å være ekstremt forsiktige; vask hendene deres, hold halvannen meters avstand til andre, gå i karantene og gjør alt for at viruset skal slutte å spre seg. Sammen kan vi bekjempe dette viruset og unngå krisetilstander på sykehusene», skriver han.

Les også: James Bond-skuespiller coronasmittet

Kristofer Hivju har spilt i både norske og utenlandske serier, men er aller mest kjent for rollen som Tormund Giantsbane i «Game of Thrones».

De siste ukene har flere kjendiser avslørt at de har fått påvist coronasmitte. Forrige uke fortalte skuespilleren Tom Hanks at han og kona Rita Wilson er smittet av viruset.

Det er også kona til statsministeren Justin Trudeau, skuespilleren Idris Elba og «Bond»-piken Olga Kurylenko.

I Norge er nå 1350 smittet av viruset. Følg med på ABC Nyheter sin livedekning av coronaviruset her.

DEL

FØLG OSS