På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Hellas: Her finner du restplasser til Platanias på Kreta

Bilde av en strand på Platanias på Kreta i Hellas. Her ser du en hvit strand med krystallklart blått hav, og grønne omgivelser. Vi hjelper deg med å finne restplasser til Kreta, mer spesifikt til Platanias på Kreta.
Drømmer du om å besøke vakre Kreta i Hellas? Da bør du sjekke ut byen Platanias på den populære greske øya. Her finner du billige reiser med restplasser til Platanias på Kreta. (Foto: Canva/Getty Images)

Hellas, og spesielt Kreta, er populære reisemål for nordmenn. For deg som drømmer om den greske øyen har vi funnet billige restplasser til byen Platanias!

Leter du etter en uforglemmelig, men rimelig ferie i Hellas? Da bør du sjekke ut Platanias på Kreta, et populært reisemål for de som søker solrike strender, rik kultur, og fantastiske opplevelser uten å tømme lommeboken.

Vi hjelper deg med å finne billige reiser til den populære byen på Kreta. Under finner du både restplasser og ting å gjøre i Platanias.

restplasser
Billige reiser til Platanias på Kreta

Billige reiser til Platanias på Kreta

Sjekk pakkereiser her Sjekk hotellpriser her

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hva kan man gjøre i Platanias på Kreta?

Lurer du på hva Platanias kan by på? Under har vi samlet fem ting som absolutt er verdt å få med seg i, og rundt, den populære byen på Kreta.

1. Utforsk de sjarmerende strendene

Platanias er kjent for sine flotte strender, perfekt for soling, svømming og vannsport. Platania-stranden for eksempel, er en lang sandstrand med krystallklart vann, som tilbyr både solsenger, parasoller, og vannsportaktiviteter.

Den greske øya byr på en rekke flotte strender, og andre fantastiske opplevelser. Her kan du lese mer om Kreta, samt finne billige reiser til den greske øya.

2. Besøk den gamle landsbyen Platanias

Ta en tur opp til den gamle landsbyen Platanias, som ligger på en høyde over hovedområdet. Her kan du vandre gjennom trange brosteinsbelagte gater, beundre den tradisjonelle arkitekturen, og nyte panoramautsikten over Egeerhavet. Landsbyen er også hjem til sjarmerende tavernaer hvor du kan smake lokale delikatesser.

3.Besøk Kreta botaniske park og hage

Ikke langt fra Platanias finner du den vakre botaniske hagen som tilbyr en rolig flukt fra strandlivet. Parken er hjem til en rekke middelhavs- og tropiske planter, samt frukttrær fra hele verden. Det er også en perfekt plass for en naturskjønn piknik eller en avslappende spasertur.

Et tett aprikostre med lyse, modne frukter hengende fra greinene, omgitt av frodige grønne blader. Bakgrunnen viser en klar blå himmel, noe som indikerer en solrik dag. Platanias på Kreta er en populær by på den greske øya, og her finner du billige reiser med restplasser til Platanias på Kreta i Hellas.
I byen Platanias på Kreta kan du finne alt fra vakre strender til den flotte botaniske hagen i byen som absolutt er verdt et besøk! (Foto: Botanical Garden of Crete)

Ute etter en romantisk reise til en gresk øy? Da bør du sjekke ut hva Santorini har å tilby.

4. Vandring i Samaria-juvet

For de eventyrlystne tilbyr Kreta fantastiske vandremuligheter, og en av de mest kjente turene er gjennom Samaria-juvet. Selv om det ligger en kort kjøretur fra Platanias, er dette en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Juvet som strekker seg over 16 kilometer, og er en av Europas lengste kløfter, byr på imponerende landskap.

5. Dykking og snorkling

Kretas krystallklare vann tilbyr perfekte forhold for dykking og snorkling. Rundt Platanias finner du flere dykkesentre som tilbyr kurs og guidede turer for alle ferdighetsnivåer. Utforsk undervannsgrotter, gamle skipsvrak, og møt det fargerike marinelivet i Egeerhavet.

Usikker på hvor i Hellas du skal reise? Les vår omfattende guide som hjelper deg med å planlegge Hellas-ferien!

Ofte stilte spørsmål om Platanias

1. Hva er den beste tiden å besøke Platanias på?

Den beste tiden å besøke Platanias er mellom sen vår og tidlig høst, fra mai til oktober. I disse månedene er været ideelt for strandaktiviteter, vannsport og utforsking av området, med varme temperaturer og lite regn. Her finner du vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

2. Hvordan kommer man seg rundt i Platanias?

Platanias er relativt kompakt, så mange steder kan nås til fots, spesielt langs strandpromenaden og hovedgatene. For lengre turer er det lett å leie bil, motorsykkel eller sykkel. Det er også lokalbusser som går regelmessig mellom Platanias og nærliggende områder, inkludert Chania.

3. Er det familievennlige aktiviteter i Platanias?

Ja, Platanias tilbyr flere familievennlige aktiviteter, inkludert vakre sandstrender med rolig vann, minigolf, en liten fornøyelsespark, og ridning. Det er også muligheter for familievennlige båtturer og besøk til vannparker i nærheten.

4. Hvor langt er det å fly til Platanias?

Det går fly fra Oslo direkte til flyplassen i Chania på Kreta, og denne flyturen tar omtrent fire timer. Når man har ankommet flyplassen er det bare en kort reise med enten buss, taxi eller leiebil på omtrent 30 minutter til Platanias.

5. Kan man betale med bankkort i Platanias?

De fleste hoteller, større restauranter og butikker i Platanias aksepterer vanlige kredittkort som Visa og MasterCard. Små tavernaer, lokale markeder og noen butikker kan kun ta kontanter. Det er derfor lurt å ha noe kontanter tilgjengelig for mindre kjøp eller i områder der kredittkort ikke er like utbredt.

Vi har snakket med ekspertene som forteller hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring! Det kan nemlig spare deg fra store økonomiske kniper.

Du vil kanskje også like disse sakene: