På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Restplass til Kreta: Billig reise til Hellas’ perle

Med restplasser til Kreta kan du oppleve den greske drømmen til en billig penge. Her finner du billige reiser til Hellas' perle, samt fem ting du må se og gjøre på den populære øya. (Foto: Colourbox)

Drømmer du om Hellas? Vi tipser om hvor du kan finne restplasser til Kreta, samt hva man kan gjøre på den populære greske øya.

Gamle ruiner omringet av krystallklart hav. Velkommen til Kreta, en av Hellas mange perler. Den greske øya tilbyr noe for enhver smak, enten du foretrekker late dager på stranden eller helst vil utforske øyas spennende historie.

Vi gir deg 5 tips til ting du må se og oppleve på øya, tips til hvor du finner billige reiser, samt svar på ofte stilte spørsmål om Kreta.

KUPP-ALARM!
Nå er det billig! Fra 2298 kroner🏝

Nå er det billig! Fra 2298 kroner🏝

Prissjekk Mandag 10.Juni
Sjekk restplass-turene her

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Hva kan man gjøre på Kreta?

Bilde av ruiner i Knossos på Kreta i Hellas. Fargene på ruinene er enda tydelige med røde søyler og blå fresker. Vi har funnet restplasser til Kreta slik at du kan nyte billig reise til Hellas. Vi gir deg også fem tips til ting du må se og gjøre på den vakre øya, blant annet: Knossos, Samariaravinen, Elafonissi, Rethymnon og Spinalonga.
Palasset i Knossos er et imponerende arkeologisk sted på Kreta i Hellas, og er perfekt for deg som elsker historie.

1. Palasset i Knossos

Knossos er en oldtidsby ved Kretas nordkyst, og regnes som Europas første storby. Byen er også det største arkeologiske stedet på Kreta hvor man kan se ruiner av palasset til kong Minos. Palasset dekket en flate på 20 000 m2 og bestod av en rekke bygninger på flere etasjer, på ulike nivåer, forbundet med trapper, noe som skildrer avanserte byggeteknikker. I dag kan man blant annet se imponerende, og godt bevarte, fresker (malerier malt rett på veggene) som skildrer ulike aspekter av minoisk kultur og religion.

2. Samariaravinen

Samariaravinen på Kreta er en av de største turistattraksjonene på øya og en av Europas lengste kløfter. Den strekker seg over 18 kilometer og ligger i nasjonalparken Samaria i de hvite fjellene (Lefka Ori) på vestkanten av Kreta.

Turen gjennom Samariaravinen er en populær fottur og regnes som en av de mest spektakulære naturopplevelsene i Hellas.

Her kan du forresten lese mer om øyhopping i Hellas. Du finner blant annet pakketips og tre reiseruter du kan ta inspirasjon fra.

3. Gamlebyen i Rethymnon

Gamlebyen i Rethymnon på Kreta er en av de best bevarte middelalderbyene i Hellas og en av øyas mest sjarmerende og atmosfæriske steder. Dens unike blanding av arkitektur reflekterer de forskjellige kulturene og sivilisasjonene som har påvirket Rethymnon gjennom århundrene, inkludert venetianske, osmanske og greske innflytelser.

Kjernen i gamlebyen er dens venetianske festning, Fortezza, som troner på en høyde over byen. Bygget på 1500-tallet for å beskytte mot piratangrep og den osmanske trusselen, tilbyr festningen i dag fantastisk utsikt over byen og havet.

En annen populær destinasjon på Kreta er Platanias, og her kan du lese mer om den populære destinasjonen.

Billig reise

En annen gresk øy som er svært populær blant nordmenn er Rhodos. Vi har derfor skrevet en som hjelper deg med å finne billige reiser til Rhodos.

4. Elafonissi

Elafonissi-stranden på Kreta er kjent for sin enestående naturlige skjønnhet og er et av de mest pittoreske stedene på øya. Denne unike stranden er berømt for sin rosa sand, en farge som kommer fra knuste skjell blandet med sanden, noe som gir kystlinjen en fantastisk og nesten surrealistisk nyanse. Elafonissi ligger på sørvestkysten av Kreta og er en del av et naturreservat. Området er beskyttet på grunn av sin rike flora og fauna, inkludert sjeldne arter av planter og dyr.

Bilde av Elafonissi-stranden på Kreta i Hellas som er kjent for sin rosa sand i kontrast med krystallklart hav. Vi har funnet restplasser til Kreta slik at du kan nyte billig reise til Hellas. Vi gir deg også fem tips til ting du må se og gjøre på den vakre øya, blant annet: Knossos, Samariaravinen, Elafonissi, Rethymnon og Spinalonga.
Med restplasser til Kreta kan du oppleve både kritthvite og den rosa stranden Elafonissi til en billig penge. (Foto: Colourbox)

Dersom du kan være fleksibel både i forhold til tid og sted kan du finne billige reiser med restplasser til Hellas.

5. Spinalonga

Spinalonga, som er en liten øy beliggende ved nordkysten av Kreta, har en rik og variert historie som strekker seg fra antikken til moderne tid. Den har tidligere blitt brukt som både festning, handelssenter og boligområde.

Men øyas mest kjente periode begynte i 1903, da den ble etablert som en koloni for spedalske, også kalt lepra. Spinalonga ble det siste aktive leprasykehuset i Europa, og kolonien forble i drift helt frem til 1957. Livet til spedalske pasienter og deres kamp for å overleve under vanskelige forhold har blant annet blitt fortalt i den internasjonale bestselgeren «Øya» av Victoria Hislop, noe som har bidratt til øyas mystikk og popularitet som turistdestinasjon.

roman om spinalonga
Øya av Victoria Hislop

Øya av Victoria Hislop

Internasjonal bestselger som handler om den populære turistattraksjonen Spinalonga.
Sjekk prisen her

Ønsker du å holde deg i popkulturens verden bør du besøke «Mamma Mia»-øya Skopelos.

Ofte stilte spørsmål om Kreta

1. Hvordan er sikkerheten på Kreta?

Kreta er generelt ansett som et trygt reisemål for turister. Kriminalitetsraten er lav sammenlignet med mange andre feriedestinasjoner. Som med alle reisemål, er det imidlertid viktig å utvise vanlig forsiktighet, spesielt i turistområder og om natten. Vær oppmerksom på lommetyver, og pass på verdisaker og reisedokumenter.

2. Kan man drikke springvannet i Kreta?

Vannkvaliteten kan variere fra område til område på Kreta. I mange byer og turistområder er vannet trygt å drikke fra springen, men det anbefales å drikke flaskevann for å unngå magetrøbbel, spesielt for de som har sensitiv mage. Flaskevann er billig og lett tilgjengelig over hele øya.

3. Hvordan komme seg rundt i Kreta?

Kreta har et omfattende nettverk av offentlig transport, inkludert busser som knytter sammen de større byene og mange turistområder. Å leie bil er også et populært alternativ for å utforske øya mer fritt, da det gir tilgang til mer avsidesliggende områder og strender. Det finnes også muligheter for å leie motorsykler, mopeder, eller sykler.

4. Hva er den beste tiden å besøke Kreta på?

Den beste tiden å besøke Kreta på er fra april til juni og fra september til oktober. I disse månedene er været behagelig, og det er mindre folkemengder enn i høysesongen i juli og august. Våren er også en fantastisk tid for å se øyas blomster i full blomst, mens høsten tilbyr behagelige temperaturer og er ideell for vandring og utforskning.

5. Hvor finner man de beste matopplevelsene i Kreta?

Kreta er kjent for sitt rike kulinariske landskap, med fokus på ferske, lokale ingredienser. For å oppleve det beste av kretisk mat, prøv å besøke tavernaer og restauranter som er populære blant lokalbefolkningen. Søk etter steder som tilbyr tradisjonelle retter som dakos, moussaka, fersk sjømat, og ulike retter laget med den berømte kretiske olivenoljen. Markeder og lokale matfestivaler kan også gi autentiske matopplevelser.

Før du reiser kan det være lurt å lese om denne valuta-fellen som lurer nordmenn for flere millioner i året!

Du vil kanskje også like disse sakene: