På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Telt og telttur: Hvordan velge riktig telt?

Et grønt telt er satt opp på en gresskledd slette i Lofoten i nærheten til havet. I bakgrunnen ser man spisse fjell. Det er solnedgang som maler himmelen i rosa og blå nyanser, og landskapet speiler seg i det rolige vannet. Vi hjelper deg med å velge riktig telt til teltturen. Vi forteller om forskjellene mellom pop-up telt, helårstelt, friluftstelt, campingtelt, 3-sesongstelt, familietelt og tarp.
Det finnes mange telt å velge mellom, blant annet campingtelt, helårstelt, pop-up telt, tarp og telt til bil. Vi har skrevet en guide som hjelper deg å finne riktig telt til teltturen. (Foto: Colourbox.com)

Pop-up telt, helårstelt, tarp eller campingtelt? Hvilket telt til telturen skal man egentlig velge? Vi forklarer hvilket som er best til ditt formål.

Det er ikke mange land som kan skryte på seg en like fantastisk natur som det Norge kan, og med med et godt telt har du Norge (og verden) for dine føtter.

Telt-markedet er stort, og det finnes en rekke forskjellige telttyper å velge mellom. Enten du skal på telttur om sommeren eller vinteren, alene eller med familien, bilferie eller til fots, finnes det et telt som passer for deg.

Her finner du en omfattende guide med hensikt å hjelpe deg med å finne det perfekte teltet til ditt bruk.

Å dra på telttur er en fin måte å oppleve det vakre, og spennende landet vi bor i. Her kan du finne mer inspirasjon til norgesferie. Vi avslører blant annet hvordan du kan gjøre norgesferien billigst mulig..

Hvordan velge telt til teltturen?

Et telt koster alt fra noen hundrelapper til flere tusen kroner. Skal du ha stor plass, eller er opptatt av god kvalitet, må du regne med å betale litt ekstra for teltet. Under forteller vi hva du må tenke på før du går til innkjøp av telt:

  • Når skal teltet brukes? Noen telt er 3-sesongers, mens andre telt kan brukes hele året. Skal du for eksempel overnatte ute om vinteren, er det anbefalt å ha et helårstelt.
  • Hvor skal teltet brukes? Skal du gå lengre turer, er det viktig å velge et telt som ikke veier for mye, som er lett å pakke ned og som er beregnet for friluftslivet. Skal du på en campingplass kan du ha et større telt. Vurder om du trenger telt med ståhøyde og telt med flere rom, eller om du kan klare deg med et mindre telt.
  • Hvor mange personer. Det finnes telt i mange forskjellige størrelser, så her må du finne ut av hvor mange du ønsker å dra på telttur med.

Vi har laget en oversikt over forskjellige teltvarianter slik at valget om rett telt for deg og dine turer blir enklere. Her finner du telt til blant annet turer alene på fjellet eller familietelt til ferier på campingplassen.

Det er viktig med en god sekk når man skal på tur, og her kan du lese om hvordan du velger riktig tursekk til ditt bruk.

Frilufts-telt med plass til én person

Hvis du skal på tur alene så trenger du ikke drasse på mer utstyr enn nødvendig. Da kan et enklet enmannstelt være midt i blinken. Teltene er kjent for å være lette og robuste uten å ta for stor plass i bagasjen.

3-sesongs
MSR Carbon Reflex 1

MSR Carbon Reflex 1

Pris nå: kroner hos

Her finner du forresten en pakkeliste til hva du bør ha i tursekken til sommer-turene.

Frilufts-telt med plass til to personer

Skal du på tur med en annen er det lurt å ha litt større plass. Et tomannstelt er perfekt for deg og din turpartner når dere ikke ønsker å ta med for mye. Telt til to personer er kjent for å ha rikelig med plass i soveområdet, mens bagasjen får plass i forteltet.

3-sesongs
Helsport Ringstind Superlight 2

Helsport Ringstind Superlight 2

Pris nå: 5 999 kroner hos Bikeshop
helårs
Helsport Ringstind Pro 2

Helsport Ringstind Pro 2

Pris nå: 5 175 kroner hos Addnature

Vi anbefaler å lese: Bål, grill og bålforbud: Når er det lov å tenne bål?

Frilufts-telt til fire personer, eller flere

For kjernefamilien som skal på overnattingstur ute i naturen er det perfekt å gå til innkjøp av et stort firemannstelt. Teltene veier litt mer, men her får dere god plass til bagasje, barn og nødvendig utstyr. Teltene skal ha plass til minst fire soveposer og bagasje i front av teltet.

3-sesongs
MSR Elixir 4 personer

MSR Elixir 4 personer

Pris nå: 5 703 kroner hos Addnature
3-sesongs
Msr Habitude 6 personer

Msr Habitude 6 personer

Pris nå: 9 999 kroner hos Vpg
Her får du den til laveste pris
helårs
Helsport Finnmark 6-8 personer

Helsport Finnmark 6-8 personer

Pris nå: 11 596 kroner hos Addnature

Campingtelt – Perfekt for overnatting på campingplasser

Det er ikke alle som liker å telte i fri natur. Derfor er campingplasser midt i blinken for mange. Når familien skal på campingtur, er det vesentlig å ha en god plass å sove på. Et campingtelt kan gi deg nettopp dette.

Campingteltene er av en større type som gir deg god boltreplass til både soving, matlaging og oppbevaring, men merk at disse ikke finnes som helårstelt. Campingteltene er også ofte tyngre, og tåler ikke den frie naturen like godt som andre telt.

3 personer
Kobuk Valley 3 plus, campingtelt

Kobuk Valley 3 plus, campingtelt

Pris nå: 1 895 kroner hos Outnorth
Her får du den til laveste pris
5 personer
Outwell Earth 5

Outwell Earth 5

Pris nå: 3 295 kroner hos Outnorth
Her får du den til laveste pris
6 personer
Outwell Greenwood 6 personer

Outwell Greenwood 6 personer

Pris nå: 9 949 kroner hos Hylte
Her får du den til laveste pris

Ute etter å gjøre norgesferien billigst mulig? Her finner du tips til hvor du kan finne rabatter du ikke vil gå glipp av!

Pop up-telt – Perfekt til festivaler

Et pop up-telt krever minimalt med arbeid for å settes opp. Alt du trenger er bokstavelig talt å ta det ut av oppbevaringsposen, og vipps så har du et ferdig oppsatt telt.

Pop up-telt er et perfekt festivaltelt for deg som ikke liker alt styret med teltstenger.

2 personer
Redcliffs Pop Up Telt

Redcliffs Pop Up Telt

Pris nå: 469 kroner hos Billigmarkedet
Her får du den til laveste pris
4 personer
Coleman Galiano 4

Coleman Galiano 4

Pris nå: 1 549 kroner hos Hylte
Her får du den til laveste pris

Legg merke til at teltet kanskje er lett å sette opp, men med mindre du har teknikken inne kan nedpakkingen by på utfordringer.

Tarp – Sov under åpen himmel

Ønsker du å sove under åpen himmel? Eller trenger du bare noe til å dekke over teltplassen? Da er tarp produktet for deg. En tarp er en allsidig, stor duk med mange ulike bruksområder. Duken kan fungere som teltduk, solseil, gapahuk eller til beskyttelse mot regn.

3 x 3 meter
Eagle Tarp / Gapahuk

Eagle Tarp / Gapahuk

Pris nå: 519 kroner hos AYA Sport
3.5 x 2.9 meter
Helsport Bitihorn Trek Tarp

Helsport Bitihorn Trek Tarp

Pris nå: 1 199 kroner hos Anton Sport
Her får du den til laveste pris

Telt til bilen – Perfekt til deg som skal på bilferie

Om du skal på bilferie og kunne tenke deg å slå opp teltet akkurat der du parkerer bilen, ja, da er kanskje taktelt til bilen tingen for deg. Taktelt til bil kommer i flere ulike størrelser, med og uten fortelt.

De eneste kravene til å ha et slikt telt er at bilen du skal installere teltet på må ha et takstativ og både bilen og takstativet må kunne tåle vekten av teltet og de som skal sove der.

Thule Approach Mpelican

Thule Approach Mpelican

Pris nå: 30 399 kroner hos Vpg
Her får du den til laveste pris
Thule Tepui Kukenam 3

Thule Tepui Kukenam 3

Pris nå: 21 869 kroner hos Outnorth
Her får du den til laveste pris

Les mer på våre temasider: