Slik foreslår Facebook «folk du kanskje kjenner»

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 05.12-2018
  • Oppdatert: 06.05-2019
Mange har opplevd at mennesker de ikke har hatt kontakt med over telefon, plutselig har dukket opp gjennom «Folk du kanskje kjenner».Foto: Jan Haas / NTB scanpix

Den mystiske funksjonen baserer seg på flere faktorer.

Denne saken har vært publisert tidligere, men er lagt ut igjen til glede for nye lesere.

Har du profil på Facebook, har du kanskje lagt merke til hvor slående riktige venneanbefalingene deres er.

Personene som dukker opp under «folk du kanskje kjenner» er sjelden tilfeldige forbipasserende, så hvordan vet Facebook hvem du kanskje kjenner?

Les også:  Disse funksjonene gjør at vennene dine kan se hvor du befinner deg

På sine hjelpesider, skriver det sosiale nettverket at de anbefaler venner basert på vanlige ting som felles venner og om man er i det samme skole/jobbnettverket.

I artikkelen skriver de også at de bruker «mange andre faktorer» for å foreslå nye venner du kan legge til, men hvilke faktorer dette er, er usikkert.

(Saken fortsetter under)

/

Slik skrur du av stedstilgang

Facebook nevner ikke om de foreslår venner ut fra hvor du befinner deg, men i 2016 sa en talsmann i Facebook at dette var én av faktorene. Senere forandret de på uttalelsen og sa at de ikke brukte posisjonen din til å foreslå nye venner.

Hvis du ikke vil at Facebook skal vite hvor du befinner deg, kan du skru av stedstilgangen under «Innstillnger» og «Sted» i Facebook-appen.

Les også:  Slik sender du krypterte meldinger på Messenger

Gjennom en serie med artikler om «Folk du kanskje kjenner»-funksjonen i 2017, skrev nettsiden Gizmodo om flere hendelser hvor mennesker som aldri burde blitt foreslått for hverandre, ble det.

De skrev blant annet om en sexarbeider som skal ha fått sin ekte identitet avslørt på grunn av funksjonen. 

Nettsiden laget derfor et verktøy som skal avsløre hvorfor bestemte mennesker dukker opp som «Folk du kanskje kjenner». Prøv verktøyet her

Likte du denne artikkelen? Meld deg på Startsidens nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS