Torarin (13) ønsket seg hest – endte opp med to mongolske kameler

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 07.01-2019
  • Oppdatert: 07.01-2019

Nå har den unike historien blitt film. Se traileren her!

I 2012 kjøpte familien Sætereng seg hus på Sørøya i Finnmark. Der hadde de plass til å ha dyr, og derfor spurte søsknene Torarin og Svalin foreldrene om de kunne få seg en hest. 

Til NRK forteller faren, Øystein Sætereng, at han heller ville at de skulle få seg to baktriakameler. Man skulle tro at det var minst like mye jobb med to kameler som en hest, men ifølge Sætereng er kamelene mer robuste.

– Kameler klarer seg veldig godt i et tøft klima, og da trengte vi ikke tenke på å ha fjøs. De synes derfor dette var kjempemorsomt, forteller han.

Les også: Amanda (33) har en okse som kjæledyr

Her til lands er det ikke mange som kan skryte på seg å ha to kameler traskende rundt i hagen, men i Sentral-Asia er det vanlig å bruke dem som husdyr og lastedyr.

Kameler er sterke og robuste, og kan bære rundt 250 kilo, ifølge SNL. Når det er sagt, kan det være vanskelig å temme dem, noe familien Sætereng fikk oppleve.

De reiste til Mongolia for å finne en kameltrener og lære mer om de sjarmerende dyrene. I ettertid har reisen deres blitt til filmen «Kamel», som kommer på kino 15.februar. Se traileren øverst i artikkelen!

DEL

FØLG OSS