Larry er verdens mektigste katt

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 23.01-2019
  • Oppdatert: 23.01-2019

Han er velstelt, selvsikker og sjarmerer statslederne i senk. Møt katten Larry, som er offisiell musefanger ved statsministerboligen i London. 

Larry flyttet først inn i statsministerboligen i London i 2011, og skulle egentlig fungere som et kjæledyr for barna til David og Samantha Cameron.

Men bor man sammen med en statsminister, er det tydeligvis ikke fred å få. Larry fikk jobben som offisiell musejeger, og har som oppgave å jage vekk mus og rotter fra boligen i Downing Street.

Les også: Larry sviktet som offisiell musejeger

En viktig del av jobben er også å inspisere sikkerheten i bygget og å teste at møblene i boligen er myke nok, ifølge Wikipedia. 

Larry ser uansett ut til å få mye kos av de kjente menneskene som kommer på besøk i Downing Street, og har blant annet blitt klappet av tidligere president Barack Obama.

(Saken fortsetter under)

/

Da Cameron gikk av som statsminister, var mange redd for at Larry skulle følge med på flyttelasset. Men heldigvis fikk han bli.

Nå bor han sammen med den nåværende statsministeren Theresa May, men mange har spekulert i om han savner familien Cameron. May har nemlig fornærmet Larry på det groveste ved å si at hun egentlig er et hundemenneske, og man kan lure på om Brexit-forhandlingene i London skaper en anspent stemning i statsministerboligen. 

Se flere bilder av Larry i videoen ovenfor. Fikk du ikke nok av den elegante katten, kan du også følge ham på hans egen Twitter-konto. 

DEL

FØLG OSS