Sjaman Durek hevder at kvinner med mange sexpartnere er merket

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 05.10-2019
  • Oppdatert: 05.10-2019
Sjaman Durek får kritikk av en av Norges mest kjente sexologer, Esben Esther Pirelli Benestad.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Märtha Louises kjæreste holder sexkurs på nettet og hevder han kan «rense» kvinner som har hatt mange sexpartnere.

– Det er visse avtrykk som kvinner får innsiden av vagina når de har for mange sexpartnere. Det trenger de å rense ut. Det tilbyr jeg øvelser for, sa Sjaman Durek (44) til den irske TV-kanalen Virgin, som har intervjuet ham nylig.

Uttalelsen får Norges mest kjente sexolog Esben Esther Pirelli Benestad (70) til å reagere:

–  Det er feil. Hva får et menneske til å si noe sånt? Nå er vi langt inne i fantasiland. Dette er fremmed fra en vitenskapelig forståelse av kroppsfunksjoner, anatomi og vitenskap, sier professor Esben Esther Pirelli Benestad ved Universitet i Agder til Startsiden.

Esben

Reaksjoner

Uttalelsen fra prinsesse Märtha Louises (48) kjæreste er den siste i rekken av utsagn som har satt sinnene i kok.

Les også: Mette-Marit svarer ikke Sjaman Durek

Tidligere har Durek blant annet hevdet at han kan snu atomer, og «bokstavelig talt» redusere alder. Han har også uttalt at leukemi handler om «ubalanse i skjelettet», har NRK tidligere skrevet.

Det siste fikk Blodkreftforeningen til å se rødt, har ABC Nyheter tidligere skrevet.

«Kongehuset må ta avstand fra sjamanuttalelse om blodkreft. Blodkreftforeningen reagerer kraftig på uttalelsen til Durek Verret som hevder at leukemi skyldes dårlig balanse i blodet, og at han har kreftene til å gjenopprette denne balansen», skrev foreningen i en pressemelding onsdag, sendt ut med tittelen «Ber Kongehuset rydde opp!» skrev Blodkreftforeningen i en uttalelse i mai.

Les også: Avslørt! Her er Kjell-Inge Røkkes nye superbil

/

Prinsesse Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett var gjester i God morgen Norge vår. De ble intervjuet av programlederne Peter Bubresko og Vår Staude.

44-åringen hevder at han aldri har påstått å kunne helbrede kreft, har Dagbladet tidligere skrevet.

Sex-kurs på internett

Denne helgen holder sjaman Durek et webinar om sex, og tar betalt 25 dollar per person som vil følge det.

– I mitt webinar vil du lære hvordan vi ser på oss selv i ulke kategorier innenfor sex og seksualitet. Også hvordan vi kan berike sexlivet vårt, og vår forbindelse til andre mennesker sett fra et spirituelt og intimt nivå. Hva betyr det å være sjel-seksuell? Hvor skal vi begynne for å komme oss ut av de ulike sosiale adferdene, seksuelt? skriver han på Instagram.

Tjener milloner

Trolig tjener Sjaman Durek fett på sin foredragsvirksomhet. Norske medier har tidligere spekulert at Sjaman Durek og Prinsesse Märtha Louise sopt inn millionbeløp på foredragsturneen «Prinsessen og sjamanen» som de holdt i våres.

Les også: Slik er Karsten Warholm på hjemmebane

Selv hevder Sjaman Durek at ikke bryr seg om materiale verdier. Han har tidligere hevdet at det dyreste han eier er datamaskinen sin og en Nintendo Switch.

DEL

FØLG OSS