Steinar Albrigtsen: – Tenkte at jeg ville ta livet mitt

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 28.11-2019
  • Oppdatert: 28.11-2019
Gitte JohannessenNTB scanpix

Den folkekjære artisten fikk så kraftige bivirkninger av kreftmedisinene han tok at han vurderte å gi opp alt.

I mai i fjor fikk Steinar Albrigtsen (62) påvist en ondartet kreftsvulst i magen. Han ble lagt inn på Radiumhospitalet og var igjennom en omfattende kreftoperasjon, stråling og cellegiftbehandling. I et åpenhjertig intervju med ukebladet Her og Nå snakker han ut om veien tilbake og den den utrolige støtten fra kona Monika Nordli (42).

Les også: Tina Turner lever videre med ektemannens nyre

– Monika har betydd alt for meg gjennom denne perioden. Jeg føler at alle sånne kriser enten kan ødelegge et forhold eller føre folk nærmere hverandre. Ettersom vi alltid har hatt et veldig fortrolig forhold, både som venner og etter hvert mann og kone, så tok Monika grep med en gang jeg ble syk, sier Steinar Albrigtsen til Her og Nå.

Selvmordstanker

Steinar fikk tunge bivirkninger av de smertestillende medisinene han tok etter kreftoperasjonen, strålingen og cellegiften.

– Det å komme ut av sykehuset er nesten verre enn å være der. Da fikk jeg nerver fordi jeg var kraftig medisinert. Til slutt begynte jeg å kjenne på at jeg hadde lyst til å gi opp hele greia, at jeg rett og slett tenkte at jeg ville ta livet mitt, forteller Steinar i samme intervju.

Les også: Husker du «Yes Sir - I can boogie»? - Slik gikk det med Baccara

Tre av medisinene som Steinar tok, hadde selvmordstanker som bivirkninger. Fordi han ble rammet av bivirkningene, bestemte han seg for å kutte ut medisinene helt.

– Da jeg sluttet med dem, lå jeg og «svettet småtein» i fem dager. En liten stemme i bakhodet forsøkte å overtale meg til å en halv en, bare en halv en. Da skjønte jeg at det der er veldig skummelt. Da var det ikke snakk om å ta dem mer. Jeg sliter med fysiske plager, men jeg føler meg mye klarere i toppen. Jeg er absolutt tilbake igjen, sa han til TV 2 tidligere i år.

Les også: Elton John var alvorlig syk: – Jeg måtte lære meg å gå igjen

DEL

FØLG OSS