Tina Turner fyller 80: Lever videre med ektemannens nyre

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 26.11-2019
  • Oppdatert: 26.11-2019

De siste årene har vært tøffe for Tina Turner. Hun har vært rammet av slag, tarmkreft og nyresvikt. Nå føler hun seg bedre enn hun har gjort på lenge.

Tirsdag 26. november fyller tina Turner 80 år. Den amerikanske artisten har hatt en forrykende karriere. Hun slo igjennom i 1956, og har hatt en karriere som strekker seg over seks tiår.

Hun sluttet som turnerende artist i 2009, og har siden den gang levd et tilbaketrukket liv i Sveits sammen med sin tyske ektemann Irwin Bach (64) som er 16 år yngre enn henne. De giftet seg i 2013 etter 27 år som kjærester.

Fikk livet i gave - av ektemannen

I fjor slapp Tina sin selvbiografi «My Love story». Her kom det frem at hun har vært igjennom flere store nedturer privat, hvor hun har vært rammet av slag, tarmkreft og nyresvikt de siste årene.

Singer

Tina Turner og ektemannen Erwin Bach. Bildet er tatt i 2013.

I desember 2016 var hun så svak, at hun vurderte assistert selvmord, før ektemannen kom henne til unnsetning og tilbudte henne sin egen nyre for å redde Tina Turners liv, har Sky News tidligere skrevet.

Tina Turner gikk igjennom en vellykket nyretransplantasjon i 2017. Fremdeles får hun mye oppfølgning.

– Jeg vet at mitt medisinske eventyr ikke er over. Men jeg er er her - vi er her, og vi er nærmere hverandre enn jeg noen gang hadde forestilt meg. Jeg kan se tilbake og forstå hvorfor karmaen min var som den var. Det kom noe godt ut av det dårligere. Glede kom ut av smerten. Jeg har aldri følt meg så komplett lykkelig som jeg er i dag, skriver hun i boken sin.

Hilser til fansen på bursdagen

På 80-årsdagen la Tina Turner ut en videohilsen til fansen, som du kan se øverst i artikkelen.

– Ja, jeg er 80. Hvordan trodde jeg at jeg skulle være som 80-åring? Ikke som dette. Jeg ser bra ut! Jeg føler meg bra og har vært igjennom noen svært alvorlige sykdommer som jeg har kommet meg igjennom. Det er som at jeg har fått en ny sjanse i livet. Jeg er lykkelig over å være en 80 år gammel dame, sier hun i videoen.

– Vår tids største levende legende

Startsiden har vært i kontakt med Aleksander Torgersen Arnesen, lederen av den norske Tina Turner-fanklubben. For Tina Turner-fans verden over er dette en stor merkedag.

– Tina Turner er etter min mening verdens eneste levende legende. Jeg kan ikke komme på noen andre som slo igjennom på 50-tallet som er i live og fremdeles populære. For meg sier sier det alt. Hun er fantastisk, og ser i tillegg helt fantastisk ut, sier Aleksander Torgersen Arnesen.

received_4116186730524161

Aleksander Torgersen Arnesen leder den norske Tina Turner-fanklubben. Her sammen med artist Anita Hegerland.

Tina Turner har hatt mange store høydepunkter i sin karriere. Lederen av den norske fanklubben mener likevel ingenting topper 1977 da hun dro på verdensturne med «The Tina Turner Show».

– Det var første gang hun stod på egne ben etter skilsmissen fra Ike Turner året før. Det var mange som var i tvil om hun skulle klare seg på egne ben, men hun feide inn som en orkan, forteller Torgersen Arnesen.

Fylte Oslo Spektrum 6 ganger på en sommer

Tina Turner har totalt hatt 13 konserter i Norge. Den første kom på Momarken i 1982, og den siste i Telenor Arena i 2009.

– I 1996 fylte hun Oslo Spektrum seks ganger i løpet av en sommer. Jeg kan ikke komme på noen annen artist som har gjort det samme i Norge, mener lederen i Tina Turner fanklubben i Norge.

Totalt har Tina Turner hatt 8 sanger på VG Listas Topp 20, og 12 album på VG listas topp 40.

I anledning 80-årsdagen har Tina Turner selv satt sammen sin egen best of-spilleliste. Den finner du her.

DEL

FØLG OSS