Stjernene fra «Cheers»: Hva gjør de nå?

Roger Grosvold

  • Publisert: 21.02-2020
  • Oppdatert: 23.02-2020

Det var stedet der alle visste navnet ditt. Snart tre tiår senere har flere av skuespillerne gått over i de mindre kjentes rekker.

Mellom 1982 og 1993 var det en bar i Boston som var en av verdens mest kjente og populære. «Cheers» var navnet på baren, og her hjemme var det TV2 som først introduserte norske TV-seere for Sam, Diane, Norm, Woody og resten av gjengen som virket å tilbringe det meste av livet enten foran eller bak bardisken.

Totalt ble det 275 episoder fordelt på elleve sesonger, serien ble nominert til over 100 Emmy-priser og gjorde et nummer ut av å være innspilt fremfor et levende publikum. Flere av skuespillerne vant egne Emmy-priser for sin innsats.

Men hvor er de i dag, nesten tretti år etter at serien ble avsluttet?

Ted Danson (Sam Malone)

Ted

Sam «Mayday» Malone er eieren av Cheers, en tidligere baseballspiller som måtte legge karrieren på hylla som følge av alkoholproblemer. Han er en legendarisk playboy med en magisk tiltrekning på damene, og hans kaotiske forhold til kollegene Diane og Rebecca utgjorde en stor del av seriens handling.

Les også: Slik går det med barna til Michael Jackson nå

Ted Danson gjorde suksess med filmen «Tre menn og en liten baby» i 1987 og «Getting Even with Dad» (1994), men det er først og fremst TV som har holdt ham aktiv på skuespillerfronten. Blant annet har vi sett ham i «Damages», «Curb Yout Enthusiasm» og ikke minst «CSI: Crime Scene Investigation» der han fra 2011 til 2015 spilte rollen som D.B. Russel.

På privatfronten har han vært betraktelig roligere sammenliknet med Sam Malone, men på begynnelsen av 90-tallet innledet han et kort og stormfullt forhold til Whoopi Goldberg. I 1995 giftet Danson seg med skuespillerinnen Mary Steenburgen og de har i dag to barn sammen.

Shelley Long (Diane Chambers)

Actress

Dypt akademiske og svært sofistikerte Diane Chambers er akkurat ferdig med utdannelsen da hun via tilfeldigheter får jobb som barpike på Cheers, og der ble hun i flere sesonger. Sam kretset tidlig rundt henne som en møll rundt en lykt, og de fikk etter hvert et av-og-på-forhold, før hun forlot Boston for å følge drømmen om å bli manusforfatter i Hollywood.

Shelley Long vant flere priser for rollen som Diane, og med unntak av enkelte filmer er det TV-produksjoner som også er blitt hennes vei videre karrieremessig. Hun har blant annet spilt i TV-serier som «Murphy Brown», «Frasier» og «Instant Mom», og mange trofaste «Modern Family»-fans vil kjenne henne igjen som karakteren DeDe Pritchett.

I 1981 giftet hun seg med forretningsmannen Bruce Tyson og paret fikk en datter sammen før de skilte lag i 2004.

Verdt å merke seg er at Long i 1982 ble tilbudt rollen som moren i Steven Spielbergs enorme filmsuksesss «E.T.». Imidlertid måtte hun avslå ettersom hun allerede hadde takket ja til å spille den prostituerte nabokona i komedien «Night Shift».

Les også:  Kvinnene fra Sex og Singelliv: Hva gjør de nå?

George Wendt (Norm Peterson)

2019

Ingen episode uten at Norm Peterson kommer inn døren, hvorpå alle i baren snur seg og roper «Norm!». Han er for det meste arbeidsløs og bruker heller tiden i baren enn hjemme sammen med kona Vera som vi hører mye om, men aldri ser.

George Wendt mottok seks Emmy-nominasjoner for rollen som Norm, og på 80- og 90-tallet dukket han opp i flere filmer, blant annet «Fletch» (1985), «House» (1986) og «Forever Young» (1992). Han spilte dessuten faren til «Hjemme alene»-stjernen Macaulay Culkin i Michael Jacksons musikkvideo «Black or White». Siden har det stort sett gått i ulike TV-jobber, og vi kan nok trygt si at rollen som Norm er den han vil forbli best kjent for.

Wendt giftet seg allerede i 1978 med Bernadette Birkett. De har tre barn sammen og er fremdeles gift.

Les også:  Husker du «Dynastiet»? Slik ser stjernene fra serien ut nå!

John Ratzenberger (Cliff Clavin)

John

Postmannen Cliff er symbolet på arbeidskaren og fotarbeideren som er stolt av jobben og uniformen sin. Han bor fremdeles hjemme sammen med moren sin, og han er et vandrende leksikon av unyttig kunnskap.

John Ratzenberger har siden gjort flere TV-serier, men det er som stemmegiver han har skapt seg en stor karriere innen animasjonsfilm og dataspill. I 1995 ga han stemme til sparegrisen Hamm i den dataanimerte, moderne klassikeren «Toy Story». Siden den gang har han hatt stemme i hver eneste film som er kommet fra animasjonsstudiet Pixar, inkludert deres kommende film «Soul» som har premiere 28. august på norske kinoer.

Ratzenberger er klimaaktivist og er blant annet tidligere eier av Eco-Park som produserer miljøvennlig emballasje. I 1984 giftet han seg med Georgia Stiny som han fikk to barn med. Paret skiltes i 2004, og åtte år senere giftet han seg med Julie Blichfeldt.

Les også:  Slik ser «Baywatch»-stjernene ut i dag

Rhea Perlman (Carla Tortelli-LeBec)

Rhea

Med sine knappe 1,52 meter er servitrisen Carla like kjapp i kjeften som hun er slagferdig. Det er ikke den situasjon hun ikke kan håndtere, og hun er dypt lojal overfor sine venner, spesielt Sam som hun har et svakt hjerte for.

Etter «Cheers» hadde Rhea Perlman hovedrollen i den kortlivede serien «Pearl» (1996 til 1997), og i 1996 spilte hun Mrs. Wormwood i filmatiseringen av Roald Dahls «Matilda». Hun har siden blant annet vært å se i TV-seriene «Hung» (2009-2010), «Getting On» (2015) og «The Mindy Project» (2014-2017).

I 1982 giftet Perlman seg med skuespilleren Danny DeVito og sammen har de tre barn. I oktober 2012 kom nyheten om at de skulle skille lag, men etter tre måneders separasjon fant de sammen igjen og de er fremdeles gift.

Les også:  Spielbergs datter ble pornostjerne: – Ikke positive reaksjoner

Woody Harrelson (Woody Boyd)

25th

Woody kom inn i tredje sesong som den nye arvtageren til Coach da skuespilleren Nicholas Colasanto gikk bort, og hans vennlighet ble kun overskygget av en grenseløs naivitet.

Det finnes utallige eksempler på at en skuespiller blir låst opp mot en viss type karakterer dersom de gjør stor suksess i en bestemt TV-rolle, men Woody Harrelson er unntaket som bekrefter regelen. Og i motsetning til flere av sine «Cheers»-kolleger har han lyktes med overgangen til filmlerretet:

Han skapte overskrifter og sensurdebatt i rollen som Mickey Knox i Oliver Stones omstridte «Natural Born Killers» (1994), han er blitt nominert til Oscar tre ganger for blant annet «The People vs Larry Flint» (1996) og kjempet mot zombieapokalypsen i «Zombieland» (2009). Fremdeles gjør han TV-jobber, blant hans største roller er som etterforsker i første sesong av «True Detective».

Harrelson har vært veganer det meste av livet og er ivrig forkjemper for både miljøet og fri bruk av marihuana. Når han ikke er opptatt med innspillinger, bor han på Hawaii sammen med kona Laura Louie som han giftet seg med i 2008.

Les også:  «Sex og singelliv»-stjerne ble far for andre gang

Frasier Crane (Kelsey Grammer)

The

Ved siden av Woody Harrelson er det Kelsey Grammer som må kunne sies å ha gjort størst skuespillerkarriere etter at «Cheers» ble avsluttet. Rollefiguren Frasier Crane fikk sin egen serie, «Frasier», der han flyttet til Seattle for å bli radiopsykolog og dele husvær med sin pensjonerte politi-pappa. Serien gikk fra 1993 til 2004 og ble en enorm suksess, med flere Emmy-priser til Grammer selv. Flere av hans gamle kolleger fra «Cheers» gjorde gjesteopptredener.

Grammer gir stemme til tegnefilmfiguren Sideshow Bob i «The Simpsons» og har de siste årene blant annet vært å se i TV-serier som «You’re Not a Monster» og «Proven Innocent», samt filmer som «X-Men» der han spilte Beast. Han har dessuten jobbet som både produsent, regissør og manusforfatter.

Grammer er i dag far til syv barn og vært gift tre ganger før han gikk til alters med den britiske flyvertinnen Kayte Walsh i 2011.

Les også:  Følte seg «mobbet» av Sex og singelliv-kollegaene

Kirstie Alley (Rebecca Howe)

Cast

Da Shelley Long forsvant ut av «Cheers», kom Kirstie Alley inn som hennes erstatter i rollen som Rebecca Howe, den nye eieren av baren etter at Sam solgte den for å dra på jordomseiling. Men han kom tilbake for å jobbe som bartender, og det går ikke lenge før de innleder et forhold.

Etter «Cheers» vant Kirstie Alley en Emmy for «David’s Mother» (1994) og hadde hovedrollen i situasjonskomediene «Veronica’s Closet» (1997-2000) og «Kirstie» (2013-2014). Mange vil også huske henne fra «Se, han snakker»-filmene der hun spilte mot John Travolta, som i likhet med Kirstie er ivrig medlem av Scientologikirken.

De siste årene har Alley vært åpenhjertig om sine vektproblemer.

Fra 1983 til 1997 var hun gift med Parker Stevenson, kjent fra «Baywatch» og «Falcon Crest». Sammen adopterte de to barn.

Les også:  Al Pacinos ekskjæreste: – Han var for gammel

Cheers on Beacon Hill (Cheers)

La oss helt til slutt ikke glemme den egentlige hovedrollen i serien: Cheers. Selv om baren som ble vist på TV-skjermen befant seg i et studio, finnes stedet som var opprinnelsen til «Cheers» fremdeles i Boston under navnet Cheers on Beacon Hill. Innvendig er det ikke så mye som likner, men inngangspartiet og de tre trappene ned i selve baren er de samme som de vi så på TV.

Les også:  Caroline Flacks familie deler hennes siste ord

DEL

FØLG OSS