På denne dag – 23. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Postkort fra Aalsund (september 1905). Ruiner og byggevirksomhet. Nasjonalbiblioteket via Wikimedia.
1904 - Bybrannen i Ålesund
Brannen var en av de største i norske byer. Over 800 bygg gikk tapt, og minst 10.000 mistet hjem og eiendeler. Uforsiktighet med ild regnes som sannsynlig brannårsak. Brannen krevde ett menneskeliv. Etter brannen fikk ålesunderne hjelp fra hele landet, men også særlig omfattende bistand fra Tysklands keiser Vilhelm 2. SNL, WikipediaLes også: Norge før og nå
Pioneer 10 bærer med seg en plakett som viser hvor den kommer fra og hvem som har sendt den. Nasa via Wikimedia.
2003 - Siste signal fra Pioneer 10
Pioneer 10 er en amerikansk romsonde som ble skutt opp i 1972, og gjennomførte den første ferden til Jupiter. Radiokontakten tok slutt 23. januar 2003 fordi det var slutt på strømmen til radiosenderen. Da var sonden 12 milliarder kilometer fra Jorden, og på vei ut av solsystemet. Wikipedia. Les også: Voyager: 40 års tjeneste i rommet
Vulkanen Eldfells utbrudd i januar 1973. Bolighus på Heimaey i forgrunnen. Scanpix/Ap.
1973 - Utbruddet på Heimaey
I januar 1973 inntraff Eldfell-utbruddet på Heimaey, sør for sørkysten av Island. Nesten alle innbyggerne ble evakuert til fastlandet, men 417 hus ble ødelagt. Utbruddet varte i 155 døgn. Lavastrømmen ble stanset med store mengder kjølende havvann. Utbruddet dannet et 223 meter høyt fjell på en tidligere eng.  SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev