Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1998 - Norge-Brasil 2-1

Tore Andre Flo utligner for Norge. Foto: Bjørn Sigurdsøn.

Sankthansaften 1998 møtte Norge Brasil i gruppespillet i fotball-VM i Frankrike. Det sto 0-0 ved pause, til Brasils Bebeto, 78 minutter inn i kampen, scoret. Bare fem minutter senere utlignet Tore André Flo, og fem minutter etter det igjen spikret Kjetil Rekdal norsk seier da han scoret på straffe. Seieren kvalifiserte Norge for åttendedelsfinalen, der landslaget ble slått ut av Italia.

1868 - Patent på skrivemaskin

Via Wikimedia, public domain. Patenttegningen, datert 23. juni 1868.

Christopher Sholes og to partnere tok patent på skrivemaskinen «Type-Writer». Slike hadde eksistert siden 1700-tallet, men dette ble en av de første kommersielle suksessene. Patenten ble kjøpt av Remington. Sholes sto siden for utformingen av QWERTY-tastaturet vi fortsatt bruker på PC. Bokstavene ble opprinnelig plassert slik for å unngå at tangentene skulle låse seg. Wikipedia