Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

2006 - Byggestart for det globale frøhvelvet på Svalbard

Mari Tefre/Svalbard Globale frøhvelv, via Regjeringen.no. Motiv fra byggeperioden.

2006 - Byggestart for det globale frøhvelvet på Svalbard

Jens Stoltenberg og hans nordiske statsministerkolleger la ned en symbolsk grunnstein under Gruve 3, noen kilometer fra Longyearbyen. Svalbard globale frøhvelv er per 2017 verdens største samling av frø fra nytteplanter. Anlegget består av tre fjellhaller, som hver har plass til 1,5 millioner frøprøver. Hvelvet ble åpnet februar 2008. NTB. 

1911 - Molde FK stiftet

Lise Åserud/Scanpix. Ole Gunnar Solskjær i aksjon for Molde FK i 1995.

1911 - Molde FK stiftet

Klaus Andersen inviterte alle fotballinteresserte i Molde til møte 19. juni 1911. 32 meldte seg allerede første kveld inn i nystiftede Molde Fotballklubb. «Det var vanskelig på den tid å få fatt på [reglene til spillet]. Det eneste riktige (...) var at vi hadde to goaler å sparke mot, og så sparket vi i øst og vest etter behag», skrev Andersen siden om den første treningen. Kilde: moldefk.no

1978 - Pusur

Faksimile fra den første Garfield-stripen, via garfield.com.

1978 - Pusur

Stripeserien «Garfield», for mange norske lesere kjent som «Pusur», hadde sin USA-debut i 41 amerikanske aviser. Serieskaperen Jim Davis hadde opprinnelig planlagt at stripen skulle handle mest om Jon, Garfields eier. Men avslagene overbeviste ham om at det var bedre å la den selvopptatte katten være hovedperson. SNL, Wikipedia.