På denne dag – 19. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Mari Tefre/Svalbard Globale frøhvelv, via Regjeringen.no. Motiv fra byggeperioden.
2006 - Byggestart for det globale frøhvelvet på Svalbard
Jens Stoltenberg og hans nordiske statsministerkolleger la ned en symbolsk grunnstein under Gruve 3, noen kilometer fra Longyearbyen. Svalbard globale frøhvelv er per 2017 verdens største samling av frø fra nytteplanter. Anlegget består av tre fjellhaller, som hver har plass til 1,5 millioner frøprøver. Hvelvet ble åpnet februar 2008. NTB. 
Lise Åserud/Scanpix. Ole Gunnar Solskjær i aksjon for Molde FK i 1995.
1911 - Molde FK stiftet
Klaus Andersen inviterte alle fotballinteresserte i Molde til møte 19. juni 1911. 32 meldte seg allerede første kveld inn i nystiftede Molde Fotballklubb. «Det var vanskelig på den tid å få fatt på [reglene til spillet]. Det eneste riktige (...) var at vi hadde to goaler å sparke mot, og så sparket vi i øst og vest etter behag», skrev Andersen siden om den første treningen. Kilde: moldefk.no
Faksimile fra den første Garfield-stripen, via garfield.com.
1978 - Pusur
Stripeserien «Garfield», for mange norske lesere kjent som «Pusur», hadde sin USA-debut i 41 amerikanske aviser. Serieskaperen Jim Davis hadde opprinnelig planlagt at stripen skulle handle mest om Jon, Garfields eier. Men avslagene overbeviste ham om at det var bedre å la den selvopptatte katten være hovedperson. SNL, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev