På denne dag – 11. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Anders Beer Wilse/Norsk folkemuseum/Nasjonalbiblioteket. "Fru Semb 88 1/2 år går til valg" (1922).
1913 - Full stemmerett for norske kvinner
I 1913 fikk kvinner i Norge stemmerett på like vilkår som menn, etter 30 års kamp fra kvinnebevegelsens side. Norge var et av de første landene i verden som innførte allmenn stemmerett for kvinner. 11. juni 1913 ble forslaget vedtatt i Stortinget, enstemmig og uten debatt. (Kvinner kunne stemme for første gang ved kommunevalg i 1901 og ved stortingsvalg i 1909). Kilde: SNL.no. Les også: Her trampes hun ihjel av kongens hest
Terje Pedersen / Scanpix. I dag holder Nobelinstituttet til der Christophersen bodde da krisen rammet.
1899 - Kristianiakrakket
På 1890-tallet var det kraftig økonomisk vekst i Kristiania. Flere nye banker ble etablert, med en liberal utlånspolitikk. 11. juni 1899 gikk forretningsmannen Christian Christophersen konkurs etter å ha slått seg opp innen treforedling. Han etterlot en udekket gjeld på omkring 30 milliarder kroner i dagens verdi, og det lokale markedet kollapset fullstendig. Øvrige kilder: SNL, Aftenposten.
Universal Studios. "E.T. - gjesten fra verdensrommet" (1982).
1982 - E.T. hadde premiere
Steven Spielbergs film «E.T.» hadde USA-premiere. Filmen forteller historien om gutten Elliott (spilt av Henry Thomas) som blir venn med en utenomjordisk skapning strandet på jorden. Han og søsknene hjelper E.T. med å vende hjem, mens de også må skjule ham fra myndighetene og moren deres. Kilde: Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev