På denne dag – 8. juni

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

_The Real McCoy/Flickr (CC BY-SA 2.0). Klosterruinene man i dag kan se på Lindisfarne er av nyere dato enn det vikingene plyndret.
793 - Angrepet mot Lindisfarne kloster
Angrepet mot Lindisfarne kloster i Nord-England i 793 var det første kjente vikingangrepet, og innleder den korte historiske perioden vi i Norden kaller Vikingtiden (cirka 800-1050). Nordboernes plyndring, handel og kolonisering satte sitt preg på Nord-Europa i 200 år. Senere på 800-tallet ble det etablert norrøne bosetninger i England. Wikipedia, SNL.no.
NTB arkiv / Scanpix. Politi i kamp med demonstranter på slusebroa ved Skotfoss, 5. juni 1931.
1931 - Menstadslaget
Menstadslaget fant sted da et demonstrasjonstog på cirka 2.000 personer marsjerte til Menstad lasteplass i Skien. Tre politimenn ble alvorlig såret, og regjeringen sendte til slutt et gardekompani fra Oslo. Fire av marinens fartøyer ble dirigert til Menstad. Bakgrunnen var lockouten i Skiensvassdraget våren 1931. SNL.
Nazli/Wikimedia. Hira-grotten, der Muhammed etter tradisjonen fikk sin første åpenbaring.
632 - Profeten Muhammed dør
I tillegg til å være grunnlegger av Islam var Muhammed ved sin død i 632 hersker over størsteparten av Den arabiske halvøy. Profeten hadde ingen militær bakgrunn før han ledet en hær første gang: «Muhammed (...) skapte og ledet det første virkelige nasjonale opprøret i antikken som er gjenkjennelig med moderne begreper», skriver HistoryNet, i en artikkel. Øvrige kilder: SNL.no.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev