Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1911 - Titanic sjøsatt

1911 - Titanic sjøsatt

Titanic ble sjøsatt fra Belfast-verftet Harland & Wolff, som den gang var verdens største, 31. mai 1911. Skipet sank på jomfruturen fra Europa til USA 14. april året etter. 1517 omkom i forliset. Les hos ABC Nyheter: Titanics siste livbåt

2004 - Siste røyk på puben

Et illustrasjonsfoto fra 2004, da den nye røykeloven trådte i kraft. Da blir det forbudt å røyke på ute- og serveringsteder.

2004 - Siste røyk på puben

31. mai 2004 var siste dag det var tillatt å ta seg en blås innendørs på norske utesteder. Fra 1. juni trådte forbudet mot røyking ved alle serveringssteder i kraft. Formålet med §25 i tobakksskadeloven er å skjerme ansatte og gjester mot passiv røyking. Wikipedia, SNL.no.

1963 - «Kontinentalsokkelen er norsk»

Oseberg feltsenter. Oljeplattform i Nordsjøen. Arkivfoto fra 2008.

1963 - «Kontinentalsokkelen er norsk»

Den norske regjeringen slo i kongelig resolusjon fast norsk overherredømme utenfor Norges kyst. Dette var viktig for den fremtidige oljeutvinningen, og innebar en stor utvidelse av områdene der den norske stat hevdet jurisdiksjon. SNL.no.