På denne dag – 31. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: F.G.O. Stuart
1911 - Titanic sjøsatt
Titanic ble sjøsatt fra Belfast-verftet Harland & Wolff, som den gang var verdens største, 31. mai 1911. Skipet sank på jomfruturen fra Europa til USA 14. april året etter. 1517 omkom i forliset. Les hos ABC Nyheter: Titanics siste livbåt
Terje Bendiksby/Scanpix. Et illustrasjonsfoto fra 2004, da den nye røykeloven trådte i kraft.
2004 - Siste røyk på puben
31. mai 2004 var siste dag det var tillatt å ta seg en blås innendørs på norske utesteder. Fra 1. juni trådte forbudet mot røyking ved alle serveringssteder i kraft. Formålet med §25 i tobakksskadeloven er å skjerme ansatte og gjester mot passiv røyking. Wikipedia, SNL.no.
Marit Hommedal/Scanpix. Oseberg feltsenter, 2008.
1963 - «Kontinentalsokkelen er norsk»
Den norske regjeringen slo i kongelig resolusjon fast norsk overherredømme utenfor Norges kyst. Dette var viktig for den fremtidige oljeutvinningen, og innebar en stor utvidelse av områdene der den norske stat hevdet jurisdiksjon. SNL.no.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev