På denne dag – 26. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: US Army Pictorial Center
1907 - John Wayne født
Den berømte westernskuespillerens store gjennombrudd kom med filmen Siste vogn til Lordsbury (1939). En av han mest populære roller var i Ingen vei tilbake (1954), basert på en roman av Ernest K. Gann. Wayne vant Oscar for beste mannlige hovedrolle for rollen i filmen Jente med mannsmot (1969).
Faksimile fra forsiden til førsteutgaven. Via Wikimedia.
1897 - Dracula utgis
Skrekkromanen til den irske forfatteren Bram Stoker forteller historien om vampyrens forsøk på å flytte fra Transylvania til England for å finne nytt blod og spre sin forbannelse. Stoker oppfant ikke vampyrer, men var helt avgjørende i å gi monsteret skikkelsen den har i dagens populærkulturelle bevissthet.
Foto via Wikimedia (public domain).
1948 - Apartheid
«Det gjenforente nasjonale partiet» (HNP) vinner valget i Sør-Afrika, og påbegynner innføringen av apartheid-politikken. HNP innførte en streng segregeringspolitikk på alle samfunnsområder. Få svarte afrikanere og asiater hadde stemmerett ved valget i 1948. Ordet «apartheid» betyr «atskilthet». Først fra 1994 ble det rasistiske systemet formelt avskaffet. Wikipedia, SNL.no.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev