Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1907 - John Wayne født

1907 - John Wayne født

Den berømte westernskuespillerens store gjennombrudd kom med filmen Siste vogn til Lordsbury (1939). En av han mest populære roller var i Ingen vei tilbake (1954), basert på en roman av Ernest K. Gann. Wayne vant Oscar for beste mannlige hovedrolle for rollen i filmen Jente med mannsmot (1969).

1897 - Dracula utgis

Faksimile fra forsiden til førsteutgaven. Via Wikimedia.

1897 - Dracula utgis

Skrekkromanen til den irske forfatteren Bram Stoker forteller historien om vampyrens forsøk på å flytte fra Transylvania til England for å finne nytt blod og spre sin forbannelse. Stoker oppfant ikke vampyrer, men var helt avgjørende i å gi monsteret skikkelsen den har i dagens populærkulturelle bevissthet. 

1948 - Apartheid

1948 - Apartheid

«Det gjenforente nasjonale partiet» (HNP) vinner valget i Sør-Afrika, og påbegynner innføringen av apartheid-politikken. HNP innførte en streng segregeringspolitikk på alle samfunnsområder. Få svarte afrikanere og asiater hadde stemmerett ved valget i 1948. Ordet «apartheid» betyr «atskilthet». Først fra 1994 ble det rasistiske systemet formelt avskaffet. Wikipedia, SNL.no.