På denne dag – 20. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Av de seksten standardmålene satt opp i Paris er dette den eneste som fortsatt er på sin opprinnelige plass, 36 Rue de Vaugirard. Foto: Geir Bekkeseth/Wikimedia.
1875 - En meter ble en meter
Den internasjonale meterkonferansen i Paris hadde som formål å sikre internasjonal enighet ved målinger. Norge ble 26. mai 1875 det første landet som ratifiserte, en selvstendighetsdemonstrasjon overfor Sverige, skriver SNL.no. På bildet ses «Den første meteren».
Keiser Konstantin og biskopene holder frem den nikenske trosbekjennelse. Via Wikimedia (public domain).
325 - Kirkemøtet i Nikea
Første kirkemøte for hele den daværende kristne kirken ble innledet i Nikea, i Romerriket. Møtet hadde blitt innkalt av keiser Konstantin, som selv var i ferd med å konvertere til kristendommen. Her ble det diskutert praktiske spørsmål ved feiringen av påske, kjetteri og andre stridsspørsmål. Wikipedia. | Les også: Fem ting du bør vite om den hellige byen
Snøhetta er den høyeste toppen på Dovrefjell. Eldre postkortmotiv via Janet Lindenmuth/Flickr (CC BY 2.0).
1814 - «Inntil Dovre faller!»
Riksforsamlingens forhandlinger på Eidsvoll ble avsluttet ved at forsamlingen dannet broderkjede og avla erklæringen «Enige og tro inntil Dovre faller!». Eidsvoll-eden har siden blitt brukt som patriotisk symbol, ikke minst under nasjonalromantikken senere på 1800-tallet og omkring unionsoppløsningen i 1905. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev