På denne dag – 16. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Rybak fremfører vinnerbidraget i Eurovision Song Contest 2009 i Moskva. Scanpix/AP Photo/Sergey Ponomarev.
2009 - Rybak vinner Eurovision
Hviterussisk-norske Alexander Igorjevitsj Rybak vant Eurovision Song Contest i Russland, med sangen «Fairytale» som han hadde skrevet. Rybak vant med høyeste poengsum i Eurovison til da.
Foto via Nasa.
1969 - Sovjet på kort Venus-visitt
Den 405 kg tunge, sovjetiske Venera 5-sonden gikk inn i vår naboplanet Venus' atmosfære. Sonden sendte data i 53 minutter før den måtte gi tapt for temperatur og trykk. Farkosten som fraktet sonden til Venus brakte også med seg en medaljong med Sovjetunionens våpenskjold og et relieff av Lenin til planetens «nattside». Nasa.
Norges grunnlov. Arkivfoto: Rune Petter Ness / NTB / SCANPIX
1814 - Grunnloven vedtas
Riksforsamlingen på Eidsvoll vedtar enstemmig konstitusjonskomiteens forslag til norsk grunnlov den 16. mai. Dagen etter blir den datert og underskrevet av presidentskapet. Grunnlovens hovedprinsipper var folkesuvereniteten, maktfordelingsprinsippet og borgerrettighetene. SNL.no, Stortinget.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev