På denne dag – 13. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Fiolinist Fionnuala Sherry under finalen. Foto: Per R. Løchen NTB / Scanpix
1995 - Secret Garden vinner Eurovision
Vinnerlåta «Nocturne» er nesten helt instrumental, med en tekst på bare 24 ord. Melodien er komponert av Rolf Løvland, mens Petter Skavlan skrev teksten. Sangen ble framført av duoen Secret Garden, som fikk en viss kommersiell suksess. Albumet der låta var med, «Songs from a Secret Garden», toppet VG-lista samme år.
Kong Haakon og Kronprins Olav på dekket av Devonshire under evakueringen i 1940. NTB scanpix.
1945 - Kronprins Olav hjem til Norge
Den britiske krysseren Devonshire brakte kronprins Olav og fem statsråder hjem til Oslo etter krigen. Skipet var symboltungt siden det i april 1940 ble brukt til å evakuere kongen, kronprinsen og regjeringen etter det tyske angrepet (se bildet). Skipsklokken fra Devonshire henger i dag i bystyresalen i Tromsø. SNL.
Attentatmannens hånd med pistol, til venstre i bildet. Petersplassen i Roma 13. mai 1981. Scanpix/Ap.
1981 - Drapsforsøk mot paven
Pave Johannes Paul II ble skutt og alvorlig såret på Petersplassen. Den tyrkiske attentatmannen var medlem av fascistgruppa «Grå ulver». Hånden hans med attentatvåpenet kan ses til venstre på bildet. Ved juletider 1983 møtte paven Agca i fengselet. Wikipedia.orgLes også: Pave Johannes Paul II erklært som helgen (2014)

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev