På denne dag – 5. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Fra sjøsettingen av A1 - «Kobben». Forsvaretsmuseer.no/Marinemuseet
1909 - Norges første ubåt sjøsatt.
Norges første «undervandsbaad», Kobben, ble sjøsatt. Ubåten var bygget i Kiel, og ankom Horten i desember. Fikk senere navnet A-1. Et skip i samme klasse, A-2, gikk over i historien som verdens eldste operative ubåt da det kom i kamp med tyske sjøstridskrefter i Oslofjorden 9. april 1940. Forsvaretsmuseer.no
Karl Marx fotografert noe tid etter sin fødsel i 1818.
1818 - Karl Marx' født
Den tyske tenkeren Karl Marx (1818-1883) la det teoretiske grunnlaget for den sosialistiske bevegelsen. Han er blant annet kjent for Det kommunistiske manifest (med Friedrich Engels) og sitt hovedverk Kapitalen. Marx' teorier fikk avgjørende betydning for arbeiderbevegelsen, og ble del av statsideologien i kommunistiske land. SNL.no
1991 - Klanen stiftes
Den uavhengige supporterforeningen til Vålerengens Idrettsforening (VIF) ble stiftet 5. mai 1991. Medlemmene følger VIF i fotball, ishockey og håndball. Rundt 10.000 betalende medlemmer (2013). Supporterforeningen er aksjonær i VålerengaSjappa, Bohemen Sportspub og Vålerenga Vertshus. Utbyttet fordeles til idretten i VIF. Wikipedia, Retriever, Klanen.no.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev