På denne dag – 27. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

ANC-tilhengere med valgkampplakat 10. april 1994. Scanpix/AP.
1994 - Mandela vinner presidentvalg
I Sør-Afrikas første frie valg, 26-29. april 1994, ble frigjøringslederen Nelson Mandela valgt til president. Han kom til å spille en aktiv rolle i internasjonal afrikansk politikk, blant annet som fredsmegler. I 1962 ble han dømt for sabotasjeaksjoner som leder av ANCs væpnede fløy, og satt 18 år i fengsel før apartheid-politikkens fall. SNL.
One World Trade Center (t.v.), Brooklyn-brua i forgrunnen. Foto 2017: Scanpix/AP.
2006 - Byggestart for nye World Trade Center
One World Trade Center («Freedom Tower») er hovedbygningen i det gjenreiste World Trade Center nederst på Manhattan, New York. Byggestart 27. april 2006. Per 2018 det høyeste bygg på den vestlige halvkule. Skyskraperen har fått samme navn som det opprinnelige World Trade Center, som ble ødelagt i terrorangrepene mot USA i 2001. Wikipedia.
En fremstilling av universet fra Mysterium Cosmographicum. Faksimile.
4977 f.Kr - Universet blir til (ifølge Kepler)
Den tyske astronomen Johannes Kepler (1571-1630) var en av grunnleggerne av den moderne naturvitenskap. Samtidig hadde han mye middelaldersk tankegods. I sitt første større astronomiske verk, Mysterium Cosmographicum, daterer han Universets skapelse til 27. april 4977 f.Kr., basert på bibelstudier. Dagens forskere mener han bommet med omkring 14 milliarder år. History.com, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev