På denne dag – 21. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Soldater fra Jegerkorpset med Krag-Jørgensen-rifler ved grensen i 1905. Wikimedia
1894 - Krag-Jørgensen blir standardgevær
Krag-Jørgensen var norsk armégevær 21. april 1894–1940. Utformet av kaptein Ole Krag og børsemaker Erik Jørgensen. Mot slutten av 1800-tallet ble geværet også brukt av hæren i Danmark, og en kort periode av den amerikanske hæren. I 1912 kom en karabin med kortere pipe og mindre utgangshastighet for de norske spesialvåpnene. Wikipedia, SNL.
Manfred von Richthofens rødmalte Fokker Dr1. Via Wikimedia.
1918 - «Den røde baron» skytes ned
Manfred von Richthofen var kjent som det fremste flyger-esset under første verdenskrig, og skal ha skutt ned 80 allierte fly. Britene ga ham tilnavnet Den røde baron, fordi flyet hans var rødmalt. Han tilhørte også en prøyssisk adelsfamilie. 21. april 1918 ble Richthofen selv skutt ned og drept. SNL, Wikipedia.
Brasilia sett fra Den internasjonale romstasjonen (ISS). Via Wikimedia.
1960 - Flyformet by blir hovedstad
21. april 1960 overtok Brasília Rio de Janeiros rolle som hovedstad i Brasil. «Den planlagte byen» (Plano Piloto) ble bygget med Oscar Niemeyers ultramoderne arkitektur. Sentrum er formet som et jetfly med en 8 km lang akse. I «cockpiten» ligger regjeringspalasset, kongressen og høyesterett. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev