Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1865 - Lincoln dør etter attentatet

Skuespiller og sørstatsspion John Wilkes Booth angriper president Lincoln i Ford's Theater i den amerikanske hovedstaden Washington, 14 April 1865. Wikimedia.

1865 - Lincoln dør etter attentatet

USAs president Abraham Lincoln døde 15. april 1865 etter å ha blitt skutt i et teater i Washington D.C. kvelden før. Attentatmannen, John Wilkes Booth, hadde en forestilling om at drapet ville kaste landet ut i kaos, og gi Sørstatene en mulighet til å slå tilbake. Drapet skjedde helt mot slutten av den amerikanske borgerkrigen (1861-65). Wikipedia.

1989 - «Eternal Flame» til topps

1989 - «Eternal Flame» til topps

Den amerikansk jentegruppa The Bangles fikk sin første nummer 1-hit på den britiske Singles Chart, med låta «Eternal Flame». Singelen klatret også til topps på den norske VG-lista. Bandet fra Los Angeles hadde en rekke hits i løpet av 80-tallet, og fikk sitt store gjennombrudd i 1987 med «Walk Like an Egyptian» og «Manic Monday». Wikipedia.

1989 - Tragedien på Hillsborough Stadium

Skadde supportere på banen under ulykken der 96 fotballfans mistet livet i Sheffield, 15. april 1989. Scanpix/AP.

1989 - Tragedien på Hillsborough Stadium

Under semifinalen mellom Liverpool og Notthingham Forest i FA-cupen 15. april 1989, omkom 96 av klemskader og kvelning i en av fotballhistoriens verste tribuneulykker. Ytterligere 766 ble skadd i de overfylte tribuneområdene Liverpool-supportere hadde fått anvist. Hovedårsaken ble fastslått å være sviktende politikontroll, og at det ble sluppet inn for mange tilskuere. Wikipedia.