På denne dag – 15. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Skuespiller og sørstatsspion John Wilkes Booth angriper president Lincoln i Ford's Theater i den amerikanske hovedstaden Washington, 14 April 1865. Wikimedia.
1865 - Lincoln dør etter attentatet
USAs president Abraham Lincoln døde 15. april 1865 etter å ha blitt skutt i et teater i Washington D.C. kvelden før. Attentatmannen, John Wilkes Booth, hadde en forestilling om at drapet ville kaste landet ut i kaos, og gi Sørstatene en mulighet til å slå tilbake. Drapet skjedde helt mot slutten av den amerikanske borgerkrigen (1861-65). Wikipedia.
The Bangles på forsiden av et magasin i 1987.
1989 - «Eternal Flame» til topps
Den amerikansk jentegruppa The Bangles fikk sin første nummer 1-hit på den britiske Singles Chart, med låta «Eternal Flame». Singelen klatret også til topps på den norske VG-lista. Bandet fra Los Angeles hadde en rekke hits i løpet av 80-tallet, og fikk sitt store gjennombrudd i 1987 med «Walk Like an Egyptian» og «Manic Monday». Wikipedia.
Skadde supportere på banen under ulykken der 96 fotballfans mistet livet i Sheffield, 15. april 1989. Scanpix/AP.
1989 - Tragedien på Hillsborough Stadium
Under semifinalen mellom Liverpool og Notthingham Forest i FA-cupen 15. april 1989, omkom 96 av klemskader og kvelning i en av fotballhistoriens verste tribuneulykker. Ytterligere 766 ble skadd i de overfylte tribuneområdene Liverpool-supportere hadde fått anvist. Hovedårsaken ble fastslått å være sviktende politikontroll, og at det ble sluppet inn for mange tilskuere. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev